7 kéz és körömápoló tipp az igényes kezekért

Írta: ,

Egy női kéz nagyon sok mindent elárul, így fontos, hogy mindig tiszta és ápolt legyen. A legjobb az lenne, ha kerülnéd a sok kemikáliát és inkább természetes összetevőjű készítményeket használnál kezeidre, melyek jótékony anyagokat tartalmaznak. Egy kis odafigyelés és te is elérheted a kívánt hatást.

Mindig legyen nálad kézkrém Kép forrása: skincaresmooth.com

1/7 Mindig legyen nálad kézkrém

Ez különösen fontos télen, mikor bőrünk egyébként is hajlamosabb a kiszáradásra.

A bőr és a köröm is berepedezhet, ami nem csak esztétikailag zavaró, de nagyon fájdalmas is tud lenni egy-egy berepedezés.

Válassz olyan krémet, mely kicsit zsírosabb és magasabb hatóanyag tartalmú.

A shea vaj, vagy a kakaóvaj például tökéletes választás a kiszáradt bőrre, ráadásul mivel ezek eléggé zsíros krémek, bőven elég egy mogyorószemnyit használnod belőlük.

Használj gumikesztyűt! Kép forrása: tumblr.com, domoa

2/7 Használj gumikesztyűt!

Gondolj csak bele, hogy kezed mennyi mindennel érintkezik a nap folyamán, így akarva akaratlanul érintkezel olyan anyagokkal, melyek száríthatják, roncsolhatják bőröd állagát.

Éppen ezért érdemes gumikesztyűt húznod az alapvető házimunkához, még mosogatáshoz is.

Ugyanis a tisztítószereknek hála bőröd könnyen keménnyé és szárazzá válhat, ami akár maradandó is lehet.

Ha nincs türelmed ahhoz, hogy egy pohár elmosásához is gumikesztyűt használj, akkor legalább arra ügyelj, hogy a nagytakarítás során (ahol erősebb vegyszereket használsz) felkerüljön a kezedre.

Jöhet a bőrradír Kép forrása: fenzyme.com

3/7 Jöhet a bőrradír

Hetente legalább kétszer használj bőrradírt, mely eltávolítja az elhalt hámsejteket a kezedről is.

Például keverj össze kristálycukrot mézzel, majd dörzsöld át alaposan a kezeidet úgy, mintha kézkrémet masszíroznál a bőrödbe.

Ettől nem csak puha és selymes kacsókat varázsolsz magadnak, de táplálod is, mivel kizárólag természetes összetevőket használsz.

Körömágyápoló olaj Kép forrása: stylemepretty.com

4/7 Körömágyápoló olaj

Ha jársz manikűröshöz, akkor már tudod, hogy milyen jó érzés, mikor belemasszírozzák az olajat a körömágyadba, csillog a bőröd és sokkal egészségesebb hatást is kelt.

Szerencsére ma már rengeteg márka közül tudsz válogatni, így azt tanácsoljuk, hogy mindenképpen szerezz be magadnak egyet, mert a bőröd nagyon meghálálja, főleg, ha egy nagyobb manikűr után vagy.

De akár magadnak is készíthetsz, ha összekeversz sima olívaolajat valamilyen finom esszenciával, így pontosan tudod, hogy mi kerül a körömágyadra.

Ne vágd, reszeld! Kép forrása: bein-b.com

5/7 Ne vágd, reszeld!

Ha az otthoni manikűr mellett döntesz, akkor mindenképpen ügyelj arra, hogy olló helyett reszelővel formázd a körmeidet, így nem csak a sérüléseket kerülheted el, de sokkal szebb formájuk lesz.

Először is távolítsd el körömágybőrt, illetve a körmeid körül a megkeményedett bőrt, majd ezután kezdj hozzá a formázásnak.

Sokan ellenzik az olló használatát a körömágybőr eltávolításánál, de, ha óvatosan csinálod, akkor nyugodtan használj kisollót.

Ha esetleg van otthon manikűrkészleted, akkor pedig reszelővel is eltávolíthatod.

Otthoni manikűr esetén Kép forrása: trendland.com

6/7 Otthoni manikűr esetén

Mindenképpen ügyelj arra, hogy a kezeid megfelelő ápolásban részesüljenek, akár egy szalonban.

Először távolítsd el az elhalt hámréteget, majd ezután jöhet a körmeid formázása és festése.

Használj a körömlakk alá körömerősítő lakkot, mely az alapréteged lesz és fedőlakkot a lakkozás végén.

Így nem csak erősebb, de tartósabb is lesz a manikűröd.

A végén pedig jöhet az olaj és a kézkrém.

Műköröm esetén Kép forrása: gracieopulanza.com

7/7 Műköröm esetén

Akár otthon, vagy szalonban építetsz magadnak műkörmöket, a lényeg, hogy ebben az esetben különösen ügyelj a higiéniára, mivel a köröm nem tud megfelelően szellőzni a műköröm alatt és, ha nem tiszta eszközökkel dolgozol, vagy dolgoznak a körmeiden, akkor rossz esetben még gombás fertőzést is összeszedhetsz.

Ezért kizárólag olyan szalonba menj, ahol erre különösen figyelnek, otthon pedig te magad fertőtleníts mindent a fertőzés elkerülése érdekében.