6 jól bevált praktika az erős körmökért

Szabó Erzsébet
Írta: ,
6 jól bevált praktika az erős körmökért

Erős körmökre mindannyian vágyunk, elvégre nem csupán esztétikai szempont, hogy ez a megvastagodott szaruréteg egészséges legyen. Körmeinket nap, mint nap eszközként is használjuk. Márpedig ha nem elég erősek, pillanatok alatt berepedeznek, megtörnek…

Bánj velük óvatosan!
Ha egyébként is nagyon gyengék a körmeid, akkor igyekezz minél óvatosabban bánni velük. Ahogy nem helyes, ha a fogainkkal nyitjuk ki az ásványvizes üveget, úgy körmeikre nézve sem túl egészséges, ha pl. segítségükkel kezdjük meg a konzerveket, vagy éppen a dobozos üdítőket.
 
Egy nő egyébként is sokszor használja fizikai erőkifejtésre a körmeit, figyeld csak meg, miközben főzöl, hányszor kaparsz, bontasz, feszítesz a segítségükkel. Készíts oda egy kisvillát vagy kést, és próbáld azzal helyettesíteni a saját körmeidet.
Hidratálj rendszeresen!
Sokan csak akkor szánnak érdemben időt a körmeikre, ha valamilyen alkalomra meg szeretnék növeszteni őket, de ez így természetesen nem működik.
 
Ahogy hajunkra sem lehet csupán néhány havonta gondoskodó figyelemmel ügyelni, úgy a körmeink esetében sem beszélhetünk párnapos programról. 
 
A rendszeres hidratálás kézkrém formájában elengedhetetlen, kiemeltképpen akkor, ha rendszeresen találkozol kémiai szerekkel (pl. mosogatás, takarítás közben).