5 ünnepi manikűr, ami illeni fog a karácsonyi hangulathoz

Zabolai Margit
Írta: ,

Ha már elkészültek a sütik meg a díszek, vagy egészen egyszerűen csak úgy döntöttél, hogy a lakás helyett magadat öltözteted ünnepibe, akkor mindenképpen fordíts egy kis figyelmet a körmeidre is. Ha az a típus vagy, aki szívesen bíbelődik a lakkokkal és mintákkal, és örömét leli a szinte művészetté fejlesztett körömdekorálásban, akkor az alábbi képek biztosan megihletnek, de akkor is találsz majd kedvedre valót, ha csak egyszerűbb, mégis ünnepi hangulatú lakkozási technikát keresel.

Csillagok és hópelyhek

Ezzel a manikűrrel akár a karácsonyfád színeihez is igazíthatod a lakkodat, a lényeg, hogy mindig csak egy határozottabb, és egy visszafogottabb színt használj.

A kék és a krém nem csak jól mutat együtt, de karácsonyi színeknek sem utolsóak.

A hópihéket legegyszerűbben körömmatricával teheted fel, a gyűrűsujjadra pedig bátran vigyél fel egy csillogó réteget.

Az ünnepek alatt nem eshetsz túlzásba.

Ha van kaviár lakkod, akkor azt is nyugodtan használd, de frissen lakkozott körmöt színezett cukorba is márthatod, az izgalmasabb textúra kedvéért.

Ekkor azonban mindenképpen bőséggel használj fedőlakkot, különben a dísz könnyen leolvad.

Körmödön a csillagok

Ezt a manikűrt elkészíteni nem egyszerű, de nem is lehetetlen.

Először fesd fel a csillogóan kék alapot, majd, ha tökéletesen megszáradt, ragaszd le a körmök tövét, és vidd fel a végükre az ezüst színű réteget.

Ha ez is teljesen megszáradt, a közepére ragassz vékony csíkot, és kend át az egészet a világoskék réteggel.

A fehér csillagokat pöttyökből, fogpiszkálóval húzott szárakkal alkothatod meg, de matricákat is használhatsz.

Ennek a manikűrnek az a titka, hogy minden egyes réteg esetében várd meg, hogy teljesen megszáradjon, mielőtt a következővel kezdenél foglalkozni, illetve a ragasztó rétegeket le-, vagy föltennéd.