5 ünnepi manikűr, ami illeni fog a karácsonyi hangulathoz

Írta: ,

Ha már elkészültek a sütik meg a díszek, vagy egészen egyszerűen csak úgy döntöttél, hogy a lakás helyett magadat öltözteted ünnepibe, akkor mindenképpen fordíts egy kis figyelmet a körmeidre is. Ha az a típus vagy, aki szívesen bíbelődik a lakkokkal és mintákkal, és örömét leli a szinte művészetté fejlesztett körömdekorálásban, akkor az alábbi képek biztosan megihletnek, de akkor is találsz majd kedvedre valót, ha csak egyszerűbb, mégis ünnepi hangulatú lakkozási technikát keresel.

Csillagok és hópelyhek

1/5 Csillagok és hópelyhek

Ezzel a manikűrrel akár a karácsonyfád színeihez is igazíthatod a lakkodat, a lényeg, hogy mindig csak egy határozottabb, és egy visszafogottabb színt használj.

A kék és a krém nem csak jól mutat együtt, de karácsonyi színeknek sem utolsóak.

A hópihéket legegyszerűbben körömmatricával teheted fel, a gyűrűsujjadra pedig bátran vigyél fel egy csillogó réteget.

Az ünnepek alatt nem eshetsz túlzásba.

Ha van kaviár lakkod, akkor azt is nyugodtan használd, de frissen lakkozott körmöt színezett cukorba is márthatod, az izgalmasabb textúra kedvéért.

Ekkor azonban mindenképpen bőséggel használj fedőlakkot, különben a dísz könnyen leolvad.

Körmödön a csillagok

2/5 Körmödön a csillagok

Ezt a manikűrt elkészíteni nem egyszerű, de nem is lehetetlen.

Először fesd fel a csillogóan kék alapot, majd, ha tökéletesen megszáradt, ragaszd le a körmök tövét, és vidd fel a végükre az ezüst színű réteget.

Ha ez is teljesen megszáradt, a közepére ragassz vékony csíkot, és kend át az egészet a világoskék réteggel.

A fehér csillagokat pöttyökből, fogpiszkálóval húzott szárakkal alkothatod meg, de matricákat is használhatsz.

Ennek a manikűrnek az a titka, hogy minden egyes réteg esetében várd meg, hogy teljesen megszáradjon, mielőtt a következővel kezdenél foglalkozni, illetve a ragasztó rétegeket le-, vagy föltennéd.

Egyszerűen ragyogó

3/5 Egyszerűen ragyogó

Akkor sem kell lemondanod az ünnepi hangulatról, ha nem vagy oda a csillogó, mintás körmökért.

Ha a sminked egy kicsit merészebb, válassz színben hozzáillő, de szolidabb körmöket, például a fémes, ezüstös trendhez remekül illik ez a matt acélszürke.

Ennél a manikűrnél a hangsúly az ügyes alapozáson van, mindenképpen reszeld formásra a körmeidet, és távolítsd el az elhalt szaruréteget.

A lakkot először csak nagyon vékony rétegben vidd fel, és ha kell, inkább vigyél fel több vékony réteget, mint egy vastagot.

Ha kicsit élénkebbé tennéd a színt, anélkül, hogy elrontanád a mattságot, vigyél fel egy alapozó fehér réteget.

Több színű manikűr

4/5 Több színű manikűr

Ha egyszerűen elkészíthető, mégis klasszikusabb, ünnepi manikűrt keresel, akkor csak válogass össze néhány ünnepi színt, és ezeket vidd fel a körmödre.

Az ezüst, a szürke és a kék pont olyan jól mutatnak együtt, mint a piros, a zöld és az arany.

Az arany itt is lehet szemcsés, hogy a textúra érdekesebb legyen, és kiemelkedjen egy kicsit a többi köröm közül, a többi lakk viszont akkor mindenképpen maradjon matt hatású, nehogy túlzásba ess a fényes színekkel.

Érdemes a klasszikus lakk színt a szélső ujjakra használni, és a különleges, ünnepi árnyalatokat a gyűrűs és a középső ujjra felvinni.

Ünnepi ragyogás

5/5 Ünnepi ragyogás

Az igazán ragyogó körmök alapját itt a színátmenetes lakk adja, amihez megfelelő alapanyagot a boltok polcain is találsz, de sima lakkból is elkészítheted, ha ecset helyett szivacsot mártasz a lakkba, és ezzel viszed fel a színt a körmödre, a töveknél egy, a végeknél több rétegben.

A strasszköveket csipesszel helyezd fel, de akár fehér, vagy fényes lakkba is márthatsz egy puha fogpiszkálót, majd a hüvelykujjadat végighúzva a sörtéken, fényes pöttyöket spriccelhetsz a megszáradt alaplakkra.

Semmiképpen se feledkezz meg a csillogó fedőrétegről sem!