5 bőrpuhító praktika száraz sarkakra és bütykökre

Írta: ,

A zárt cipőbe szuszakolt lábakat megviseli a tél, és bár a száraz sarkak meg bőrkeményedések ellen a legbiztosabb módszer az, ha rendszeresen felkeresel egy pedikűröst, emellett azért te is sokat tehetsz azért, hogy a lábfejed puha és selymes maradjon.

Finom lábfürdő Kép forrása: blog.freepeople.com

1/5 Finom lábfürdő

Az egész nap vacogó kis lábujjaknak esténként egyébként is jót tesz egy finom fürdő, de ha még hidratál is, az különösen hasznos. 

Csak arra kell ügyelned, hogy a víz ne legyen túl forró, inkább csak kellemesen langyos, mert a meleg víz csak még jobban kiszárítja a bőrödet.

A lábvizet gazdagíthatod hidratáló illóolajokkal – például mandulával – és önthetsz bele egy pohár tejet is (a kecsketej a leghatékonyabb) a selymes puhaságért.

Kókuszos lábmasszázs

2/5 Kókuszos lábmasszázs

Egy finom lábmasszázs egyébként is jót tesz a keringésnek, ami belülről segít megőrizni a bőrsejtek egészségét, de ha hozzá egy kevés kókuszzsírt is használsz, akkor tényleg érezni fogod a tapintható különbséget.

Apró, körkörös mozdulatokkal dolgozd a hidratáló anyagot a lábfejed bőrébe, lehetőleg egy finom fürdő után.

Ha utána pamutzoknit húzol a lábadra, és így várod meg, hogy a krém maximálisan beszívódjon, még erősebb lesz a hatása.

Radír, radír, radír Kép forrása: helloglow.co

3/5 Radír, radír, radír

Ha a bőrsejtek egyszer elhaltak, akkor persze semmiféle hidratálás nem segít rajtuk, ezért fontos, hogy rendszeresen megszabadulj a fölösleges rétegtől. A finom hidratálás ebben a segítségedre lehet!

Választhatsz bolti bőrradírt, de cukor és tej keverékével ugyanolyan jó otthoni krémet készíthetsz, a kritikusabb helyeken – sarok, bütyök – pedig egy habkő segítségével tudod szépen eltávolítani a keményedéseket.

A radírozást szintén egy meleg fürdő után érdemes elvégezni, majd egy öblítés után hidratáló krémmel zárni a kezelést.  

 

Házi lábkrém Kép forrása: bloglovin.com

4/5 Házi lábkrém

A lábak rendszeres ápolása elengedhetetlen a bőr szépségének megőrzéséhez. Egy gyors krémezés is elegendő minden reggel és este, ha megfelelő krémet használsz.

Egy kevés sheavajba kevert argánolaj, egy E-vitamin kapszula tartalma, és néhány csepp tetszés szerinti illóolaj a kellemes illatért sokáig eláll egy kis tégelyben, és hű társad lehet a finom, puha lábakért vívott téli küzdelemben.

A jó cipő sokat jelent! Kép forrása: careergirldaily.com

5/5 A jó cipő sokat jelent!

A lábápolás fontos, de legalább ennyit jelent, ha olyan cipőt választasz, ami jót tesz a lábaidnak, nem nyomja, szorítja el őket, hiszen így sokkal kevesebb bajt kell helyrehoznod a fürdőzés és krémezés során.

A természetes anyagú, lélegző cipők mindig jó választásnak bizonyulnak, de arra is érdemes figyelned, hogy napi rendszerességgel ne hordj olyan lábbelit, ami elnyomja a lábujjaidat, vagy szorítja a sarkadat.

Ha pedig a bőrkeményedés a talpadon, a lábujjak alatti részeken jelenik meg, akkor érdemes beszerezni egy minőségi talpbetétet, hogy puhább felületre érkezzenek a lábaid minden egyes lépésedkor.