4 pofonegyszerű praktika kirepedezett, száraz lábakra

Boros Mariann
Írta: ,

A nyári kánikula és napsütés a kedvünkre általában pozitív hatással van, és annak is mindenki örülni szokott, ha napbarnított bőrrel vág neki a hamarosan beköszöntő ősznek. Ugyanakkor a forróság megviseli a bőrt, és ha te is sokat vagy mezítláb, nyitott szandálban, valószínűleg nem ismeretlen számodra a száraz, kirepedezett láb problémája. Cikkünkben olyan praktikákat mutatunk, melyekkel bőröd újra puha és bársonyos lehet.

Fertőtlenítő, puhító lábfürdő

Hetente egyszer-kétszer érdemes időt szánnod rá, hogy kényeztető lábfürdőt készíts magadnak. A vízbe kerüljön tengeri só, és csepegtess bele néhány csepp fertőtlenítő hatású teafaolajat is. A víz ne legyen túl forró, kellemes melegre készítsd. 20-30 percig áztasd a fürdőben lábaidat, majd jöhet a következő lépés, a radírozás.

Mézes-fahéjas lábradír

A rendszeres radírozás az egész testre nézve elengedhetetlen, a kiszáradt lábakra azonban érdemes kitüntetett figyelmet fordítani. Speciálisan a lábak kezelésére szánt radírt drogériákban is beszerezhetsz, de néhány egyszerű lépésben házilag is könnyedén elkészítheted.

Hozzávalók:

  • egy evőkanál méz
  • egy mokkáskanál fahéj
  • egy teáskanál cukor

Recept:

Egy tálkában keverd össze a hozzávalókat, majd vidd fel lábfejedre a ragacsos masszát, és gyengéden masszírozd, dörzsöld vele a bőrödet. Ha úgy érzed, a lábszáradra, vádlidra is ráfér egy kis radírozás, oda is tehetsz belőle. Hagyd fenn 10-15 percig a radírt, majd a lábfürdő vízével öblítsd le.