Könyvek a nőiség varázsáról, amik belső utazásra hívnak

R. Szabó Zsuzsa
Írta: ,
Könyvek a nőiség varázsáról, amik belső utazásra hívnak

Kép forrása: unsplash

Őszinte szeretettel és lelkesedéssel ajánlom ezeket a könyveket azoknak, akik büszkék arra, hogy nők és szeretnének mélyre ásni a személyiségük titokzatos és rejtélyes világában. Ezekben a könyvekben a kapcsolatokról, a szerelmekről, a kötődésekről, az önelfogadásról és az egyéni életutakat formáló erőkről olvashatsz. Izgalmas belső utazásra hívlak!

Már a cím is azt sugallja, hogy ebben a könyvben nincs kertelés, szépítés. Úgy szólít meg a szerző, Andrea Owen, mint egy barátnőt, akivel őszinte lehet. Akkor vedd a kezedbe ezt a jó humorú kötetet, ha nem vagy sértődékeny, tudsz nevetni a saját hibáidon és szeretnél teljesebb életet élni.

A szerző nyíltan kimondja, hogy alkoholproblémái és étkezési zavarai voltak, a válása után pedig teljesen összeomlott. Talpra állásáról, útkereséséről is megosztja veled a tapasztalatait. A boldogság útjába álló 14 rossz szokás köré építette a jótanácsait.

Az én egyik kedvenc mondatom a könyvből:

„Ahogy másoknak magadról beszélsz, az nem elsősorban miattuk fontos, hanem magad miatt”

A benned rejlő gyermeknek otthonra kell találnia Kép forrása: Libri

Biztosan te is arra vágysz, hogy szeressenek és elfogadjanak olyannak, amilyen vagy és ki tudj állni magadért. Az önbizalom és az ősbizalom gyerekkorban fejlődik ki, nagyon nem mindegy tehát, hogy hogyan élted, éled meg a szüleiddel való viszonyt és milyen sérelmeket hordozol.

A neves német pszichológus segít neked abban, hogy megismerd a saját belső gyermekeidet. Szerinte van bennünk egy „árnyékgyermek”, aki negatív, nyomasztó érzéseket hordoz, és van egy „napsugárgyermek”, aki az örömteli, erős énünket képviseli.

Ha meg szeretnéd ismerni ezt a két benned lévő gyermeket, akkor ásd bele magad a könyvbe! Ehhez a kötethez a pszichológus egy munkafüzetet is írt, amiben esetleírásokat és remek önismereti gyakorlatokat találhatsz.

 

Fókuszban

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba