Kimaradt idén a nyaralás? Pótold be ősszel!

Írta: ,

Ne keseredj el, ha valamiért nem jött össze idén nyáron a nyaralás! Bár a jó időt nem tudjuk neked visszavarázsolni, eláruljuk: néha sokkal jobb ősszel pihenni. Lássuk, milyen előnyökkel számolhatsz, ha mostanában vágsz neki az üdülésnek!

1/5 Nem kell megküzdened a helyekért

Ismerős az, amikor félórát állsz a lángosért a strandon? Vagy már eleve rosszkedvvel érkezel a partra, mert hosszasan kerestetek egy szabad parkolóhelyet?

Nos, ősszel garantáltan nem kell azért aggódnod, hogy majd küzdened kell a helyekért – éppenséggel az lesz nehéz, hogy összefuss egy másik turistával.

Jó, az is tény, hogy ilyenkor nem igazán vannak nyitva a strandon a büfék, de az biztos, hogy már sehol sincs tömegnyomor.

Nagy a csend, a nyugalom, egyszóval minden adott ahhoz, hogy tökéletesen kipihenhesd magadat.

2/5 Az árak is jóval kedvezőbbek

Bár októberben már az utószezonról is lecsúsztál, alkalomadtán még ilyenkor is szerencséd lehet az időjárással – főleg, ha tőlünk délre veszed az irányt.

A zsúfoltsággal ekkor már biztosan nem kell számolnod, a kedvező árakkal viszont már annál inkább!

Ezek a szempontok az ősz közepe felé haladva még inkább érvényesülnek, leszámítva persze az ünnepi időszakot, amikor ismét beindul az üdülési kedv.

Azonban ezeken az időszakokon túl könnyen megeshet, hogy alig pár emberrel találkoztok a wellness szállókban, vagy a népszerű nyaralóhelyszíneken – pláne, ha hétköznap érkeztek!

Mindenki jóval türelmesebb Kép forrása: tumblr, theproperstranger

3/5 Mindenki jóval türelmesebb

Sajnos gyakran megesik, hogy a kiszolgáló személyzet nem éppen türelmes vagy kedves a szezon közepén, végén.

Ezt részben azért meg lehet érteni, hiszen általában agyonhajszolják őket és nem túl magas fizetésért dolgoznak.

Ehhez képest ősszel az idénymunkások már visszamennek az iskolába, és a szakmabelieknek is van idejük szusszanni egyet, tehát zsigerből jóval kedvesebbek tudnak lenni.

Ez persze csak egy apró része az egész nyaralásnak, de sokkal jobb lehet a hangulatod, ha az adott napon senki miatt sem bosszankodsz – hozzátesszük, általában jogosan.

4/5 Most sem kell lemondanod semmiről

Tény, hogy odakinn már nem tombol a kánikula, és nem feltétlenül kívánkozol a hűsítő Balatonba, azért így sem kell lemondanod a fürdőzésről.

A különféle termálok ősszel és télen válnak igazán népszerűvé, emiatt aztán ide is ajánlatos hétköznap érkezned.

De más programok is ugyanúgy várnak rád, sőt, a látványosságok kifejezetten érdekesek tudnak lenni, ha ezúttal nem a nyár közepén szánsz rájuk időt.

Túrázni ugyanúgy lehet (az időjárás most még szerencsésebb is ebből a szempontból), de a koncertekről, kiállításokról sem kell lemondanod.

Számos látnivalót megéri megnézni ősszel, sőt télen is, mert annyira más arcukat mutatják ilyenkor, hogy elsőre talán fel sem ismered őket.

Különleges programok várnak rád Kép forrása: tumblr, herkindoftea

5/5 Különleges programok várnak rád

Végül, de messze nem utolsó sorban: ősszel egészen különleges programok várnak rád.

Rengeteg arató, szüreti fesztivált rendeznek ilyenkor, ami érdekes lehet az egész család számára.

Ha szeretitek a természetet, a hagyományos túrákon felül részt vehettek olyan szervezett kirándulásokon is, amiken meghallgathatjátok a szarvasbőgést, hiszen annak szintén most van szezonja.

Ezeken kívül elmehettek még hajókázni, barlangászni, biciklizni, és a korábban túlzsúfolt partokon most kedvetekre sétálgathattok is.

És akkor arról még nem is ejtettünk szót, hogy milyen jó lesz a tudat, miszerint mindenki más dolgozik, te viszont éppen gőzerővel lazítasz...