Kimaradt idén a nyaralás? Pótold be ősszel!

Szabó Erzsébet
Írta: ,

Ne keseredj el, ha valamiért nem jött össze idén nyáron a nyaralás! Bár a jó időt nem tudjuk neked visszavarázsolni, eláruljuk: néha sokkal jobb ősszel pihenni. Lássuk, milyen előnyökkel számolhatsz, ha mostanában vágsz neki az üdülésnek!

Ismerős az, amikor félórát állsz a lángosért a strandon? Vagy már eleve rosszkedvvel érkezel a partra, mert hosszasan kerestetek egy szabad parkolóhelyet?

Nos, ősszel garantáltan nem kell azért aggódnod, hogy majd küzdened kell a helyekért – éppenséggel az lesz nehéz, hogy összefuss egy másik turistával.

Jó, az is tény, hogy ilyenkor nem igazán vannak nyitva a strandon a büfék, de az biztos, hogy már sehol sincs tömegnyomor.

Nagy a csend, a nyugalom, egyszóval minden adott ahhoz, hogy tökéletesen kipihenhesd magadat.

Bár októberben már az utószezonról is lecsúsztál, alkalomadtán még ilyenkor is szerencséd lehet az időjárással – főleg, ha tőlünk délre veszed az irányt.

A zsúfoltsággal ekkor már biztosan nem kell számolnod, a kedvező árakkal viszont már annál inkább!

Ezek a szempontok az ősz közepe felé haladva még inkább érvényesülnek, leszámítva persze az ünnepi időszakot, amikor ismét beindul az üdülési kedv.

Azonban ezeken az időszakokon túl könnyen megeshet, hogy alig pár emberrel találkoztok a wellness szállókban, vagy a népszerű nyaralóhelyszíneken – pláne, ha hétköznap érkeztek!