Így kezeld otthon az enyhe koronavírus-fertőzést

Nagy Niki
Írta: ,

Az, ha elkapod a koronavírust, még nem halálos ítélet – a legtöbb ember vagy tünetek nélkül, vagy enyhe lefolyással túl is esik rajta. Ha te az utóbbiak közé tartozol, és nem érzed jól magad, de nem kell kórházba feküdnöd, van néhány otthoni praktika, amivel könnyíthetsz a helyzeteden. 

A koronavírus-fertőzést nagyon nehéz nyakon csípni, hacsak nem kifejezetten súlyos: hasonló tünetei lehetnek, mint egy megfázásnak, esetleg egy komolyabb influenzának. Teljesen biztosan csak akkor lehet megmondani, hogy valakinek koronavírusa van, és nem valamilyen másik felsőlégúti megbetegedése, ha tesztet végeztet el – a szerológiai tesztek azonban nem megbízhatók, az orr- és száj-nyálkahártyával történő PCR-tesztet pedig nagyon keveset végeznek, és igencsak indokolt esetben. Persze magán úton ez is megoldható.

Amit érdemes tudni a koronavírus otthoni kezeléséről, az az, hogy nem különösebben bonyolult, nem igényel plusz erőfeszítéseket azokon kívül, amit egy influenza vagy egy durvább megfázás idején tennénk.

Az elegendő folyadékfogyasztás a mindennapokban, egészségesen is nagyon fontos, különösen oda kell rá figyelni azonban akkor, ha az ember beteg.

Nemcsak a koronavírus esetében van ez így, hanem bármilyen más betegség során is.

Ez azért olyan fontos, mert a betegséggel küzdő fehérjéket a különböző testnedveink szállítják, így az immunrendszernek nagyon fontos, hogy minél hidratáltabb legyél, ha éppen valamilyen betegséggel nézel szembe.

Ha kell, írd be a telefonodba, hogy félóránként emlékeztessen rá: ideje inni egy kis vizet.

A megfelelő folyadékfogyasztáson kívül ez a másik leghasznosabb dolog, amit tehetsz.

A szervezeted ilyenkor elvonja az energiát a kevésbé fontos testfunkcióktól azért, hogy leküzdhesse a kórokozókat, ezért érezheted magad betegség során fáradtnak, kimerültnek, ezért van szükséged több alvásra.

Ezzel nem érdemes küzdeni, segíted a szervezetedet, ha hagyod dolgozni.

Fókuszban

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba