Karcsú derék, nőies vonalak - Ezek a darabok állnak legjobban Katának

Írta: ,

Stílustanácsadás nyereményjátékunk első nyertese Kata. A most következő tippeket és szetteket speciálisan az ő alkatának és színeinek megfelelően készítettem el, de remélem, hogy a tanácsok számodra is hasznosak lehetnek!

Alakelemzés, fazonok

1/7 Alakelemzés, fazonok

Kata egy vékonyabb, körte testalkatú hölgy, egy kicsit szélesebb vállakkal. 

Ez utóbbiból adódóan érdemes kerülnie a nagyon vékony spagettipántos és nyakba kötős felsőket, és a vastagabb válltöméseket, mert erősíthetik ezt az adottságát.

A kissé szélesebb csípőhöz ideális választást jelentenek az egyenes, és a most egyébként is divatos trapéz fazonú nadrágok. Szoknyák közül az ,,A” vonalú, térd környékig érő hosszúságú jelenti a biztos megoldást. Ezen kívül az egyenes szabású szoknyák is jól állnak Kata alkatán.

A csípő helyett a hangsúlyt érdemesebb lenne a karcsú derékra helyezni, ezért a magasított derekú szoknyák, és derékhangsúlyos ruhák Katán igazán remekül mutatnak. Nadrágok közül ezért a csípő fazon az, ami igazán passzol az alakjához, a magasított derékmegoldások ugyanis erősítenék őt.

Összefoglalva tehát Katának a derekát érdemes igazán hangsúlyoznia, a csípőt és vállat pedig apró trükkökkel kissé korrigálni!

Színek és minták

2/7 Színek és minták

Színek tekintetnében Katának érdemes kerülnie a mintás és nagyon koptatott farmereket és nadrágokat. Emellett a zsebekre is érdemes odafigyelni, hiszen azok, amelyek térben jobban kiugranak, szintén erősíthetik a csípőt.

Kata a beküldött fotó alapján sötét vörös hajú, zöld szemű és világosabb bőrű hölgy. A világos bőr miatt a nagyon fakó, pasztell árnyalatokat, és a fehér, illetve a sötét, szürkés tónusokat érdemes kerülnie.

Helyettünk inkább a mélyebb, melegebb színek mutatnak igazán jól rajta. Például szuper választást jelentenek a közép zöldek, az aranybézs, a mustársárga, napsárga, vagy a lila is.

Meglátásom szerint a mély vörös hajszínen kívül egy kicsit világosabb, rezes vöröses árnyalatok is jól állnának a szeme és bőre tónusához.

Most pedig nézzünk meg öt szettet, ami igazán jól állna neki! :)

Derékkiemelős szett

3/7 Derékkiemelős szett

Katának érdemes hangsúlyt fektetnie a dereka kiemelésére, például ezzel a könnyed, hétköznapi ruhadarabbal, amelyhez egy nőies kiegészítőként a kalapot választottam.

Egy ilyen szettben egyszerre kényelmesen és nőiesen érezheti magát, ráadásul nyári napokra ideális választás!

Derék hangsúlyozása szoknyával

4/7 Derék hangsúlyozása szoknyával

A derekat egy magasított derekú, egyenes szabású szoknyával is kihangsúlyozhatod.

Ehhez szükséges, hogy a stílusodhoz legközelebb álló felső részt (top, blúz, póló) betűrd a szoknyába, hogy a derék vonala érvényesülni tudjon.

Ugyan ezt akár egy ,,A” vonalú szoknyával is megteheted.

Blézerrel

5/7 Blézerrel

Egy egyszerű, karcsúsított szabású blézer minden nő gardróbjában Jolly Joker lehet.

Könnyedén variálható, szoknyával, nadrággal is jól mutat, ráadásul a karcsú derék hangsúlyozására is egy ideális alapdarab.

Katának most egy szűk, csípő fazonú, sötét farmerral kombináltam össze, ami az ő alkatához pont ideális, de egy cső fazonú nadrággal is remekül működne ez az összeállítás. 

Ruhafazonok és színek

6/7 Ruhafazonok és színek

Az alábbi ruhafazonok és színek nagyon jól állnak Katának, kiemelik nőiességét, és közben picit korrigálnak is, ahol korrigálni lehet.

Tunika

7/7 Tunika

A nyári hétköznapokra szintén jól jöhet egy ilyen könnyed szett.

A hosszabb fazonú felsővel remekül elrejthető a szélesebb csípő, és kiemelhető a karcsú derék.

 

Ha te is kedvet kaptál a stílustanácsadáshoz, még nem késő jelentkezni! Kattints IDE, hátha te leszel a következő szerencsés! :)