Irodai megjelenés különböző alkatoknak megfelelően

Cseh Éva
Írta: ,

Az irodai öltözet szabályait mindig a munkahely határozza meg, hogy mennyire kell szigorúan venni. Van ahol kevésbé, de van ahol jobban szabad kezet kapunk az outfitünk megálmodásában. Minden irodai megjelenés esetében kritérium az elegáns és ápolt küllem, hiszen mindenképpen megbízható és jó benyomást kell keltenünk magunkról. 

A szabályok ellenére azért itt is bőven akad lehetőség, hogy milyennek álmodunk meg egy szettet, és nem árt, ha közben az alkatunkat is figyelembe vesszük. Most néhány olyan tippet ajánlok, amely a különböző testalkatoknak előnyös megoldásokat jelenthetnek.

Alma alkatra

Ezt ajánlom: A karcsúsított blézerek, főleg sötétebb árnyalatban nagyon szépen formálhatják alakunkat, és cselesen elrejthetik az esetleges plusz kilókat is. Hasonló hatást érhetünk el egy jól megválasztott, nem túl vastag és zárt nyakú kardigánnal is. Remekül állhatnak, a szűkebb fazonú és dekoltált felsők, főleg, V” nyakú változatban. 

Ha szoknyás összeállításra esne a választás, akkor az, A” vonalú szabással biztosan nem nyúlhatunk mellé, de ha csinos a csípőd és a feneked vonala, akkor egy szexi ceruza fazon is zseniálisan állhat. Szoknyák közül alapvetően a derékhangsúlyos darabok állnak a legjobban.

Nadrágok közül pedig az egyenes vagy a bővebb fazonok jelentik az ideális választást.

Ne tedd: Ne viselj túl zárt nyakú, valamint nagyon mintás felsőket, mert azok erősíthetnek.

Körte alkat:

Ezt ajánlom: A csípő ellensúlyozására a könnyedebb, nem túl szűk felsők jó megoldást jelenthetnek. Ezeket viseljük betűrve a szoknyába, vagy nadrágba, ha viszont hosszabb a fazon, akkor akár kitűrve is viselhetjük egy vékonyabb, csinos övvel a derekunkon. 

A figyelemfelkeltő mintásabb, színesebb felsők szintén elterelik a figyelmet a széles csípőről, ezért ez is egy jó praktika lehet.

Szoknyából és nadrágból a test vonalát kevésbé követő fazonok közül érdemes válasszunk, mert ellenkező esetben a csípő nagyon előtérbe kerülhet. Színek közül pedig a felső résszel ellentétben inkább a sötétebb tónusok (fekete, sötétkék, sötétzöld, sötétszürke) az ideális választás.

Ha fel szeretnéd dobni valamivel a megjelenésed, akkor egy szép kendő, vagy egy dekoratív nyaklánc jó választás lehet, ami felhívja magára a figyelmet és a csípőről is eltereli a figyelmet.

Ne tedd: Ne viselj mintás szoknyákat, és harisnyát, inkább az egyszínű darabokból építkezz.

 

Homokóra alkat

Ezt ajánlom: A derék kihangsúlyozása mindenképpen nőies és csinos benyomást kelt, ezért a magasított derekú szoknyák és nadrágok remekül állhatnak. Ha a derék magasságába egy övet is bekomponálunk a szettünkbe, akkor még inkább ezt a hatást fokozzuk. 

A karcsúsított blézer szoknyával, nadrággal, de akár egy csinos, test vonalát követő ruhával is nagyon jól mutathat a homokóra alkatú hölgyeknek. 

A szűkebb és a bővebb felsők közül is kedvünkre válogathatunk, egyre viszont ügyeljünk, hogy ha felül bővebb fazont viselünk, akkor alulra inkább szűkebb fazonú alsórészt válasszunk.

Ne tedd: Ha esetleg a csípőd kissé szélesebb, akkor óvatosan válogass a szűkebb nadrág és szoknya fazonok közül, inkább a csőszárú és könnyedebb szabások közül válogass.

 

Banán alkatra

Ezt ajánlom: Fontos szempont, hogy a nőiességre helyezzük a hangsúlyt, mikor összeválogatjuk outfitunket. Egy szűk, akár hosszított fazonú blézer nagyon jó megoldás lehet ennek az alkatnak is. A cél, hogy kiemeljük a nőiesebb vonalakat. 

A magasított derekú nadrágok, szoknyák itt is jó megoldást jelentenek, legstílusosabb, ha ehhez egy lazább blúzt választunk, de egy szűk ing, vagy felső is jó választás lehet. Övet i

tt is nyugodtan alkalmazhatunk a derék kiemelésére, még akár a blézerre felhelyezve is.
Bevethetjük a színeket, mintákat, fényesebb, vagy éppen a könnyedebb, légiesebb anyagokat, mert ezek is mind nőiesítik az összhatást. 

Ne tedd: Semmiképpen ne válasszunk olyan darabot/darabokat, amelyben nem látszik az alakunk, mert az slampos benyomást kelthet az irodai megjelenés esetében.