Illemtudó ajándékcsomagolás: egy kis plusz a karácsonyfa alá

Jankovics Anna
Írta: ,

Adni és kapni jó. Lehet ragozni, hogy melyik a jobb, ám ha más oldalról közelítjük meg a dolgot, rájövünk, hogy akkor a legjobb mindkettő, ha az ajándék személyes és jó szívvel adják. Legyen az bármilyen ajándék.

A csomagolás fontossága

Az ajándékozás – az ajándék beszerzése, elkészítése után – a csomagolással kezdődik.

Sokan letudják azzal a csomagolást, hogy egy igazán szép, esetlegesen egyedi papír ajándéktáskába teszik a meglepetést.

A zsinórfülön fityegő ajándékkísérő kártya szövege is lehet felkavaróan egyedi, ötletes, ez mégsem elég. Azt közvetíti, hogy „letudtalak”.

Ne legyünk restek fél napot arra szánni, hogy szeretetünk által megihletett csomagolásainkkal majd szeretteinket tudjuk „traktálni” a nagy ünnepen. 

Csomagolni jó

Közös családi program is lehet a csomagolás. Kreatív tevékenység, hiszen mindenkinek lesz valami ötlete, sőt, akár vadászni is lehet a neten az ötletek után.

Kinek van erre ideje? Mondjuk egy alapvetően kreatív kiskamasznak, aki amúgy is többet ül a monitor előtt, mint kellene.

Ha nagyjából meg vannak a csomagolási ötletek, a csomagolóanyag beszerzését nyugodtan rá lehet bízni a gyerekre.

Ha minden, a papír, olló, gyöngy, fahéj, ragasztó, textilszalag ott van az asztal közepén, hamar megjön a kedve és ötlete mindenkinek.

Kreatív és „együtt a család” tevékenység lesz belőle, melyet kellemes zenével, nagy beszélgetésekkel lehet még ünnep közelibbé tenni.