Halálról álmodtál? Ezt jelenti az álmoskönyv szerint

Szabó Erzsébet
Írta: ,

Rémisztő tud lenni, amikor a halálról álmodunk és akár napokra rányomhatja a bélyegét a hangulatunkra az, amit éjjel tapasztaltunk. Az álmoskönyv szerint azonban – bármennyire is fájdalmasak a látottak – a halál nem feltétlenül jelent szerencsétlenséget. Amikor megszületünk, egy dologban biztosak lehetünk: egyszer elhagyjuk a fizikai testünket és az általunk ismert értelemben meghalunk. A halál manapság még nagyon megfoghatatlan dolog sőt, talán megfoghatatlanabb, mint valaha volt. Nem csoda tehát, ha tudatosan és tudat alatt egyaránt sokat foglalkozunk vele: valamilyen formában próbálunk megbarátkozni az elkerülhetetlennel.

A lehetőségek tárháza

A halál meglehetősen absztrakt dolog az álmokban, és mint ilyen, érdemes elvonatkoztatni a tényleges jelentésétől. Már csak azért is, mert a halál általában arra utal, hogy előtted áll egy új lehetőség. Valami megsemmisült, elveszett, meghalt, de cserébe valami új dolog kel életre – éppen most! Mindez ugyanakkor nem jelenti azt, hogy már kényelmesen hátradőlhetsz, és nem kell tenned semmit, hiszen a halállal a legtöbb embernek nem könnyű szembenéznie – a valóságban éppúgy nehéz ez a feladat, mint az álmokban. 

A halálról való álmodás utalhat egyfajta próbatételre is, hiszen csak az igazi hősök mernek kiállni a halállal szemben, és ők lehetnek azok, akik egyúttal győzedelmeskedni tudnak felette. Aki mer, az nyer, aki kiállja a próbát, annak a halál nem a vég, hanem az új kezdete. 

Ezek a saját érzéseid

Sokan – érthető módon – könnyebben élik meg a saját halálukat álmukban, mint amikor a szeretteiknek kell végignézniük a haláltusáját. Azonban azt sosem szabad szem elől téveszteni, hogy az álmok attól függetlenül, kiben, vagy miben manifesztálódnak, mégiscsak rólunk szólnak. A saját érzéseink, gondolataink kivetülései jelennek meg ily módon, teljesen mindegy, milyen szerepbe kerülnek a szeretteink, ismerőseink, vagy akár vadidegenek az álmainkban. 

Célszerű mindenekelőtt úgy vizsgálnod az álmodat, hogy kicsit félreteszed a látottakat, és a halál tényére koncentrálsz, nem pedig arra a személyre, aki azt megtestesítette. Ugyan utóbbit sem lehet teljesen figyelmen kívül hagyni, de a legfontosabb kérdés mégis az, hogy kit, mit kell elengedned, milyen érzésekkel kell szembenézned, mit nyomsz el valójában magadban.

A halál, mint szembesítő

Ha álmodban menekültél a halál elől, akkor az azt jelenti, hogy a valóságban is rettegsz valamitől, amivel egyelőre nem mersz szembenézni. Ez lehet egy feladat éppúgy, mint egy probléma, egy rossz kapcsolat, de akár kismamaként a szüléstől való félelem is megnyilvánulhat ebben a formában.

Ilyenkor az álom arra próbál ráébreszteni, hogy foglalkoznod kell a félelmeiddel, fel kell dolgoznod, és nem szabad félvállról venned a kételyeidet.

wdgphoto/depositphotos.com

Amikor egy elhunyttal álmodsz

Hasonlóan ijesztő tud lenni a halálról való álom akkor, ha olyasvalaki jelenik meg éjszaka számodra, aki már elhunyt. Különösen rémisztő a dolog, ha nem érzed tőle jobban magadat, esetleg félelemmel töltött el a jelenléte.

Ez a valóságban arra utal, hogy valamiért lelkiismeret-furdalásod van vele kapcsolatosan, feldolgozatlan élményeid maradtak utána, amivel muszáj foglalkoznod akkor is, ha érdemben valószínűleg már nem igazán tudsz változtatni rajta. Amennyiben örömmel tölt el a jelenléte, az azt jelenti, hogy az illető hiányzik neked és azt érzed, halála ellenére is veled maradt és támogat, amikor szükséged van rá.

Fókuszban

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!