A vörös haj 4 fő árnyalata: ezt a színt válaszd a bőrtónusod szerint

Írta: ,

Ez a tüzes szín csupán az emberiség két százalékának adatott meg. A vörös haj az 1940-es években élte első virágkorát, szinte minden szexi színésznő erre a színre váltott. Ha te is az egykori dívák csillogására vágysz, akkor az alábbi cikkből megtudhatod, a bőrtónusodhoz a vörös mely árnyalatát érdemes választanod.

Szőkésvörös Kép forrása: prettydesigns.com

1/5 Szőkésvörös

Ha azt gondoltad, hogy vegyes és sárgás bőrtípussal le kell mondanod a vörös hajról, akkor nagyon tévedsz! A szőkésebb vöröses árnyalatok ugyanis remekül állnak a meleg bőrtónusú hölgyeknek is.

Nagyon sötét szemszín esetén azonban nem érdemes ezt az árnyalatot választanod, inkább a hajszíned hőmérsékletéhez hasonló zöldes, karamell és sötétebb kék szemszínek azok, amiket ezzel az árnyalattal ki fogsz tudni emelni. A nagyon világos szemhez sem túl előnyös ezt a fajta vöröset választanod, mert túlságosan sápatagnak fogsz látszani, akár egy üvegszemű porcelánbaba.

A legjobban valószínűleg az az árnyalat fog állni, amelyik a szemöldököd tónusával a leginkább passzol.

Klasszikus vörös Kép forrása: playbuzz.com

2/5 Klasszikus vörös

A klasszikus vagy természetes vörös haj főként a sápadtabb arcú, világos szemű, szeplős hölgyek kiváltsága. Ha emellett a szín mellett voksolsz, akkor mindenképpen hideg tónusú, világos bőrrrel és szemmel kell rendelkezned, mert minden más mellett túlságosan természetellenesnek hathat ez a vörös árnyalat.

Amennyiben szeplős vagy, nem is kétséges, hogy számodra a klasszikus vörös lesz a tökéletes választás. Nem túl ritka, de akadnak olyan sötét hajú és szemű hölgyek is, akiknek szintén nagyon érzékeny, világos a bőrük, talán még szeplős is. Ha te is ilyen típus vagy, akkor mindenféle világos hajszínt felejts el.

Gyömbér Kép forrása: stealherstyle.net

3/5 Gyömbér

A gyömbér vörös az, amivel nagy általánosságban a vörös hajszínt azonosítani szokás – elég, ha csak Ginger Spice-ra, azaz Geri Halliwellre gondolunk, aki a Spice Girls óta szinte az összes vörös árnyalaton végigment már.

Ez az árnyalat valahol a szőkésvörös és a klasszikus vörös között található, de már sokkal több narancsos árnyalat van benne, mint a klasszikus vörösben.

Ez a szín mindig a melegebb bőrtónusú hölgyeknek kedvez, de szemszín tekintetében inkább a sötétebb árnyalatok jöhetnek szóba úgy, mint zöldesbarna, sötét karamell, sötétkék és a többi.

Barnásvörös Kép forrása: stylemepretty.com

4/5 Barnásvörös

Ezt a barna hajszínt a vöröses tónusok teszik sokkal élettel telibbé és izgalmassá – árnyalatai a középbarnától egészen a sötétbarnáig megtalálhatóak, mint például a barnás auburn, a hivalkodó cseresznye, vagy a visszafogott mahagóni.

Tévesen azt szokták gondolni, hogy minél sötétebb egy árnyalat, annál inkább illik a sötétebb bőrszínhez.

Nos, ez az árnyalat inkább a hideg bőrtónushoz ajánlott, viszont világos szemszínhez semmiképpen sem, hiszen egy világos szem a világos bőrrel és a sötét hajjal túlságosan rikítana, és inkább egy vámpír benyomását keltené, mint egy harmonikus külsőjét.

Így ápold a vörös tincseidet! Kép forrása: bellethemagazine.com

5/5 Így ápold a vörös tincseidet!

A vörös haj szexisségi faktora sajnos egyenes arányban áll az ápolására fordított idővel, ugyanis ha meg szeretnéd őrizni hajad színének intenzitását, akkor bizony be kell vetned mindent az ügy érdekében. Nem kell megretteni, ez nem azt jelenti, hogy éjjel-nappal a hajaddal kell foglalkoznod, csupán be kell illesztened pár új szokást a mindennapjaidba.

Érdemes festett hajra való samponra váltanod, ami megőrzi a szín intenzitását. „Jó” hír, hogy a sok hajmosás árt a vörös árnyalatoknak, ezért ha teheted, inkább heti egy-két alkalommal moss csak hajat, és a többi napon használj száraz sampont.

A vörösre festett haj – főleg, ha sötétebből váltottál világosabb árnyalatra – hajlamosabb a dehidratáltságra, ezért hetente egyszer iktass be egy kókuszolajas vagy ricinusolajas hajpakolást.