A vörös haj 4 árnyalata: a szín, ami tökéletesen illik hozzád a bőrtónusod alapján

Kovács Andrea
Írta: ,
A vörös haj 4 árnyalata: a szín, ami tökéletesen illik hozzád a bőrtónusod alapján

Kép forrása: lostinamerica.tumblr.com

Ez a tüzes szín csupán az emberiség két százalékának adatott meg. A vörös haj az 1940-es években élte első virágkorát, szinte minden szexi színésznő erre a színre váltott. Ha te is az egykori dívák csillogására vágysz, akkor az alábbi cikkből megtudhatod, a bőrtónusodhoz a vörös mely árnyalatát érdemes választanod.

Így ápold a vörös tincseidet! Kép forrása: bellethemagazine.com

A vörös haj szexisségi faktora sajnos egyenes arányban áll az ápolására fordított idővel, ugyanis ha meg szeretnéd őrizni hajad színének intenzitását, akkor bizony be kell vetned mindent az ügy érdekében. Nem kell megretteni, ez nem azt jelenti, hogy éjjel-nappal a hajaddal kell foglalkoznod, csupán be kell illesztened pár új szokást a mindennapjaidba.

Érdemes festett hajra való samponra váltanod, ami megőrzi a szín intenzitását. „Jó” hír, hogy a sok hajmosás árt a vörös árnyalatoknak, ezért ha teheted, inkább heti egy-két alkalommal moss csak hajat, és a többi napon használj száraz sampont.

A vörösre festett haj – főleg, ha sötétebből váltottál világosabb árnyalatra – hajlamosabb a dehidratáltságra, ezért hetente egyszer iktass be egy kókuszolajas vagy ricinusolajas hajpakolást.

Gyömbér Kép forrása: stealherstyle.net

A gyömbér vörös az, amivel nagy általánosságban a vörös hajszínt azonosítani szokás – elég, ha csak Ginger Spice-ra, azaz Geri Halliwellre gondolunk, aki a Spice Girls óta szinte az összes vörös árnyalaton végigment már.

Ez az árnyalat valahol a szőkésvörös és a klasszikus vörös között található, de már sokkal több narancsos árnyalat van benne, mint a klasszikus vörösben.

Ez a szín mindig a melegebb bőrtónusú hölgyeknek kedvez, de szemszín tekintetében inkább a sötétebb árnyalatok jöhetnek szóba úgy, mint zöldesbarna, sötét karamell, sötétkék és a többi.

Legolvasottabb cikkek

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Fókuszban

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!