Virágot a hajba! Frizuracsodák a romantika jegyében

Szabó Erzsébet
Írta: ,

Az idei divatot tekintve az egyik legközkedveltebb irányzat a virágba borított frizura. A csodás minták nem csupán a textileken jelennek meg, de beférkőztek a hétköznapi hajdíszítésbe is. Lássunk néhány népszerű inspirációt!

Kiengedett hajba tűzve

Gyakorlatilag bármilyen frizurát díszíthetünk virágokkal, hiszen ezek a romantikus alapanyagok kifejezetten jól mutatnak az összefogott, a részben és a teljesen kiengedett hajban egyaránt.

Amennyiben a leginkább romantikus irányvonalat célozzuk meg, úgy érdemes lágy hullámokat készítenünk, majd arcunkból hátratűznünk a hajszálainkat.


Csavaros konty és rocker frufru: 8 szuperdivatos frizura 2015-re


Akár rövid, akár hosszú a frufrunk, bátran hagyjuk szabadon, de aki kényelmesebbnek találja a hátrafogott szálakat, az természetesen ezt a részt is hozzáveheti a frizurához. Ezt követően már csak fel kell díszítenünk a félretűzött tincseinket, élő, vagy művirágokkal.

Aki szeretné lerövidíteni a folyamatot, az már eleve olyan csatokkal dolgozzon, amikre előzőleg virágokat rögzített.

Klasszikus díszítés

Az előző frizurához nagyon hasonló a következő, amire talán rá is süthetjük, hogy a legegyszerűbb.

Mindösszesen az a hátránya, hogy igazán jól a középhosszú, hosszú frizurában mutat, de természetesen a rövidebb tincsekkel rendelkezők is kipróbálhatják miként áll nekik ez a megoldás.

Elkészítése során egyszerűen válasszuk el oldalt a hajunkat, majd a kisebb hajtömeget felölelő területre tűzzünk egy virágos csatot. Érdemes ezen az oldalon kicsit hátrafésülni a hajunkat, és a fülünk mögött rögzíteni a virágokat, amik így nem keltenek majd bumfordi hatást.

A nagyobb hajtömeg érdekében sokat segítenek a látványos hullámok, de gyengéden akár a tupírozással is megpróbálkozhatunk. Az elkészült frizuránál keresve sem találhatnánk jobbat a tengerparti nyaraláshoz!