Virágot a hajba! Frizuracsodák a romantika jegyében

Írta: ,

Az idei divatot tekintve az egyik legközkedveltebb irányzat a virágba borított frizura. A csodás minták nem csupán a textileken jelennek meg, de beférkőztek a hétköznapi hajdíszítésbe is. Lássunk néhány népszerű inspirációt!

Kiengedett hajba tűzve

1/6 Kiengedett hajba tűzve

Gyakorlatilag bármilyen frizurát díszíthetünk virágokkal, hiszen ezek a romantikus alapanyagok kifejezetten jól mutatnak az összefogott, a részben és a teljesen kiengedett hajban egyaránt.

Amennyiben a leginkább romantikus irányvonalat célozzuk meg, úgy érdemes lágy hullámokat készítenünk, majd arcunkból hátratűznünk a hajszálainkat.


Csavaros konty és rocker frufru: 8 szuperdivatos frizura 2015-re


Akár rövid, akár hosszú a frufrunk, bátran hagyjuk szabadon, de aki kényelmesebbnek találja a hátrafogott szálakat, az természetesen ezt a részt is hozzáveheti a frizurához. Ezt követően már csak fel kell díszítenünk a félretűzött tincseinket, élő, vagy művirágokkal.

Aki szeretné lerövidíteni a folyamatot, az már eleve olyan csatokkal dolgozzon, amikre előzőleg virágokat rögzített.

Klasszikus díszítés

2/6 Klasszikus díszítés

Az előző frizurához nagyon hasonló a következő, amire talán rá is süthetjük, hogy a legegyszerűbb.

Mindösszesen az a hátránya, hogy igazán jól a középhosszú, hosszú frizurában mutat, de természetesen a rövidebb tincsekkel rendelkezők is kipróbálhatják miként áll nekik ez a megoldás.

Elkészítése során egyszerűen válasszuk el oldalt a hajunkat, majd a kisebb hajtömeget felölelő területre tűzzünk egy virágos csatot. Érdemes ezen az oldalon kicsit hátrafésülni a hajunkat, és a fülünk mögött rögzíteni a virágokat, amik így nem keltenek majd bumfordi hatást.

A nagyobb hajtömeg érdekében sokat segítenek a látványos hullámok, de gyengéden akár a tupírozással is megpróbálkozhatunk. Az elkészült frizuránál keresve sem találhatnánk jobbat a tengerparti nyaraláshoz!

Fejpánton rögzítve

3/6 Fejpánton rögzítve

Idén nem lesz nehéz dolgunk, ha virágokkal díszített fejpántot szeretnénk vásárolni. Persze akár magunk is elkészíthetjük az ízlésünknek megfelelő darabot, amit akár napi szinten is variálhatunk.

Ha nincs otthon rugalmas zsinórunk, akkor érdemes egy natúr fejpántot vásárolunk, így legalább az ideális méretet is megtalálhatjuk a boltban. Ezután akár saját kézzel készített, akár vásárolt, vagy éppen élő virágokkal kedvünk szerint kidekorálhatjuk a pántot.

Az elkészült hajdíszt viselhetjük a hagyományos módon, és ráhúzhatjuk a kiengedett hajunkra, megkapva így az enyhén hippis látványt.

A másik lehetőség, hogy lófarokba, kontyba fogjuk össze a hajunkat, így a díszítő funkció mellett a frufrunkat, rövidebb hajszálainkat is rögzíthetjük.

Elegánsan fejpánttal

4/6 Elegánsan fejpánttal

Íme, itt a tökéletes példa arra, hogyan tudjuk viselni az előbb megmutatott, kissé bohókás frizurát ugyanannak az eszköznek a segítségével.

A fejpántot nem csupán kiengedett haj esetén vethetjük be, kiválóan alkalmazhatjuk a kontyban összefogott frizura elkészítésénél is.

Ebben az esetben persze érdemesebb elegáns változatot, például gyöngyökkel díszített fejpántot választanunk, amit szerencsés esetben a viselt ruhánkhoz tudunk párosítani.

Készítsünk egy teljesen hagyományos, hajfánkkal megnövelt méretű kontyot, így a fejpántunk átmérője ideális lesz a célra.

Amennyiben kisebb kontyot szeretnénk, válasszunk inkább hajpántot, vagy olyan díszt, aminek állítani tudjuk a méretét, így nem kell elrejtünk a kisebb átmérő miatt jelentkező felesleget.

Alkalomra feltűnően

5/6 Alkalomra feltűnően

Bár az előbbi frizura is meglehetősen feltűnőnek bizonyult, ez a megoldás teljes egészében figyelemfelkeltő.

Tulajdonképpen ugyanúgy működik, mint egy hajpánt, adott esetben helyettesíthetjük is ezzel az eszközzel a látványos virágokat.

Elkészítése során két-három vékony, hajlítható és virágzó ágat fogjunk össze, majd készítsünk belőle kör alakú koszorút.

Hajunkat válasszuk el oldalt, hagyjuk a szálakat kiengedve, legfeljebb néhány hullámmal bolondítsuk meg a tincseket.

Helyezzük a virágkoszorút a fejünkre, majd rögzítsük néhány csattal a biztos tartás érdekében.

Ügyeljünk rá, hogy a csatokat gondosan elrejtsük, de ha kellően feszes hajdíszt sikerült gyártanunk, ezt az utolsó lépést akár el is hagyhatjuk.

Megbolondított kontyok

6/6 Megbolondított kontyok

Végül, de nem utolsó sorban nem csupán fejpánttal díszíthetjük a kontyba, vagy éppen lófarokba összefogott frizuránkat.

Természetesen erre a célra ismét bevethetjük a csaton rögzített virágokat, amiket a frizura milyenségétől függően oldalra, vagy magába a kontyba is beletűzhetünk.

Az egészen hétköznapi megjelenésünket is feldobhatjuk egy ilyen egyszerű kiegészítő segítségével, nem csupán akkor választhatjuk a virágokat, ha egy fontosabb eseményre készülünk.

Fogjuk össze hajgumival, vagy egy nagyobb méretű csattal a hajunkat, majd a praktikus eszközt rejtsük el egy méretes virág segítségével. Már azzal is rengeteget változtathatunk a látványon, ha a fejtetőnkön, vagy a tarkónkon fogjuk össze a frizuránkat.