Vékonyszálú hajból kontyot? Nem lehetetlen

Boros Mariann
Írta: ,

A kontyba tűzött frizura nem csupán a dús hajkoronával megáldott szerencsések kiváltsága lehet. Apró trükkökkel akár rövidebb vagy épp kevesebb, vékonyabb szálú hajból is meg lehet valósítani ezt a közkedvelt frizurát, mely amellett, hogy kiemeli viselője arcát, a nyári melegben igencsak praktikus is. Ha te magad is szívesen kísérletezel a hajviseletedet illetően, próbáld ki az alábbi könnyen elkészíthető frizurák egyikét!

Csak lazán

Egy kisebb, laza konty is szépen mutat egy jól megválasztott, csillogó kövekkel díszített hajtűvel. A kissé kócosnak ható frizura bohókás, a hajat pedig dúsabbnak mutatja. Ha magad szeretnéd megcsinálni, nincs más dolgod, mint copfba kötni a hajad, majd a lófarokból visszahajtani a tincseket a hajgumi alá.

Ha körkörösen is tekersz rá vékony tincseket, nem fog kilátszani alóla a hajgumi, ami letisztult hatást kelt. Utolsó lépésként tűzd be a hajtűt a konty fölé, és már kész is az alkalmi frizura.

Körbefonva

A tarkó alján futó körfonat is lenyűgözően mutat, pláne egy szép virágdísszel vagy akár élővirággal feldobva. Ha a hajad nem elég hosszú hozzá, be lehet vetni a póthajat úgy, hogy fonás közben a saját hajadhoz fogod - ha megfelelő árnyalatot választasz, senkinek nem fog feltűnni.

Ügyes kezűek akár saját maguk is hozzáfoghatnak, ám ha precíz fonatot szeretnél, érdemes megkérni valakit, hogy segítsen a frizura elkészítésében, mely tulajdonképpen a haj oldal irányú fonásából áll, majd végül a fonatot kissé visszahajtva apró hullámcsatokkal lehet kontyként rögzíteni.