5 trükk, ahogyan ápold a vékonyszálú hajad, hogy mindig gyönyörű legyen

Póta Szilvia
Írta: ,
5 trükk, ahogyan ápold a vékonyszálú hajad, hogy mindig gyönyörű legyen

A különböző hajtípusok magától értetődő módon más-más ápolást igényelnek. Sajnos nem mindenkit áldott meg a sors filmsztárokhoz illő dús fürtökkel, vannak, akiknek időnként komoly nehézséget okoz, hogy vékonyszálú hajukból mutatós frizurát faragjanak. A vékonyszálú haj megfelelő kezelés nélkül tartását veszíti és lelapul, így sok bosszúságot okozhat. Íme néhány hasznos módszer, mely átsegíthet a hétköznapok nehézségein!

Okosan a hajápoló termékekkel!

A vékonyszálú haj esetében is hasznodra válhatnak a különböző hajformázó termékek, ám kizárólag csak akkor, ha megfelelően alkalmazod őket!

A kondicionáló például segíthet fényesebbé, lágyabbá varázsolni a hajadat, ugyanakkor bizonyos esetekben a benne lévő olajok, valamint a szilikon el is nehezíthetik azt.

A legjobb, amit tehetsz, ha a balzsamot, illetve a kondicionálót kizárólag a hajvégekre viszed fel, a gyökereknél pedig maximum egy kis volumennövelő hajspray-t használsz!

Ha úgy érzed a tincseid elfáradtak, próbálj ki egy mélyen tápláló regeneráló hajmaszkot, mely segíthet helyreállítani a haj egészséges ragyogását!

Nem mindegy, hogyan szárítod!

A vékonyszálú haj esetében korántsem mindegy, hogyan szárítod meg a tincseket!

Lehetőleg mindig lehajtott fejjel végezd a műveletet, majd ha 60 százalékban megszáradt a hajad, alkalmazz rajta egy kevés sósvizes permetet a megfelelő tartásért! Ezután fejezd be a hajszárítást!

Ha végeztél, csavard be a tincseidet néhány hajcsavaróba körülbelül 20 percre!

A laza hullámok a vékonyszálú hajból is dús frizurát varázsolnak.

Fókuszban

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!