5 tanács, ahogyan ápold a vékonyszálú hajad, hogy mindig gyönyörű legyen

Póta Szilvia
Írta: ,
5 tanács, ahogyan ápold a vékonyszálú hajad, hogy mindig gyönyörű legyen

A különböző hajtípusok magától értetődő módon más-más ápolást igényelnek. Sajnos nem mindenkit áldott meg a sors filmsztárokhoz illő dús fürtökkel, vannak, akiknek időnként komoly nehézséget okoz, hogy vékonyszálú hajukból mutatós frizurát faragjanak. A vékonyszálú haj megfelelő kezelés nélkül tartását veszíti és lelapul, így sok bosszúságot okozhat. Íme néhány hasznos módszer, mely átsegíthet a hétköznapok nehézségein!

Ügyelj a rendszeres hajvágásra!

Ne hanyagold el a rendszeres hajvágást! Ha vékonyszálú hajjal áldott meg a sors, érdemes 6-8 hetente felkeresned a fodrászodat, így frizurád sokkal dúsabbnak és egészségesebbnek fog a hatni!

Lehetőleg olyan fazont válassz, amely segít, hogy elkerüld a lelapult hatást, és hajad elnehezülés nélkül öltsön dús, tömör külsőt. Bár a réteges vágás kezelhetőbbé és élettelibbé teheti a hajat, nem érdemes túlzásba vinni, mert egyúttal csökkenheti a hajvolumenét is. A vékonyszálú hajból mutatós rövid frizurák készíthetőek.

A hosszú pixie például egyszerre vagány és nagyon nőies, nem véletlen, hogy a hollywoodi sztárok is előszeretettel vágatnak ilyen frizurát.   

Ne feküdj le vizes hajjal!

Egy hosszú, fárasztó nap után az embernek nem mindig van kedve a hajmosás, és hajszárítás hosszú, és fárasztó procedúrájához. Pedig a vékonyszálú vizes hajnak kicsit sem tesz jót az egész éjszakás forgolódás! Az ember ilyenkor meglepetten tapasztalja, hogy reggel a filmekben látott laza hullámok helyett, egy formátlan, lelapult kócos hajzuhataggal ébred.

Lefekvés előtt szárítsd meg alaposan a tincseidet, így biztosan nem ér majd ilyen meglepetés reggel! Ha mégis elkerülhetetlen, hogy nedves hajjal feküdj le, fond be a tincseket, majd csak ezután hajtsd álomra a fejedet!

Fókuszban

5+1 dolog, amit minden nőnek tudnia kell a bankkártyákról

Milyen magnéziumsót érdemes választani? Nem mindegy!

Készpénzes vagy? 5 ok, amiért ezentúl kártyával kellene fizetned

Egy hétig csak bankkártyával fizettem! Ezekre a felismerésekre jutottam

5 hatalmas tévhit a bankkártyákkal kapcsolatban – Te is bedőltél ezeknek?

Minden, amit az enyhe hibrid technológiáról érdemes tudni - enyhén szólva menő

Zöld rendszám és hibrid autó? Amit a zöld rendszámról tudni kell

Miért segíthet a magnézium a stresszes időszakokban?