Vékonyszálú a hajad? Így ápold, hogy gyönyörű legyen!

Póta Szilvia
Írta: ,
Vékonyszálú a hajad? Így ápold, hogy gyönyörű legyen!

A különböző hajtípusok magától értetődő módon más-más ápolást igényelnek. Sajnos nem mindenkit áldott meg a sors filmsztárokhoz illő dús fürtökkel, vannak, akiknek időnként komoly nehézséget okoz, hogy vékonyszálú hajukból mutatós frizurát faragjanak. A vékonyszálú haj megfelelő kezelés nélkül tartását veszíti és lelapul, így sok bosszúságot okozhat. Íme néhány hasznos módszer, mely átsegíthet a hétköznapok nehézségein!

Ügyelj a rendszeres hajvágásra!

Ne hanyagold el a rendszeres hajvágást! Ha vékonyszálú hajjal áldott meg a sors, érdemes 6-8 hetente felkeresned a fodrászodat, így frizurád sokkal dúsabbnak és egészségesebbnek fog a hatni!

Lehetőleg olyan fazont válassz, amely segít, hogy elkerüld a lelapult hatást, és hajad elnehezülés nélkül öltsön dús, tömör külsőt. Bár a réteges vágás kezelhetőbbé és élettelibbé teheti a hajat, nem érdemes túlzásba vinni, mert egyúttal csökkenheti a hajvolumenét is. A vékonyszálú hajból mutatós rövid frizurák készíthetőek.

A hosszú pixie például egyszerre vagány és nagyon nőies, nem véletlen, hogy a hollywoodi sztárok is előszeretettel vágatnak ilyen frizurát.   

Nem mindegy mit eszel!

A megfelelő fehérjebevitel elengedhetetlen az egészséges tincsekhez. E nélkül a haj könnyen töredezetté válhat, illetve még inkább elvékonyodhat, a folyamat pedig végül hajhulláshoz vezethet.

A megfelelő mennyiségű proteint pótolhatod a fehér hússal, lazaccal, görögjoghurttal, vagy olyan növényi alapú fehérjeforrásokkal is, mint például a bab, a magvak, vagy a különböző diófélék.

Ezek a táplálékok természetesen nem csak fehérjében bővelkednek, de további számtalan fontos vitaminnal illetve tápanyaggal is ellátják hajunkat. A lazac, valamint a különböző magvak nagy mennyiségben tartalmaznak omega 3-zsírsavakat, melyek hozzájárulhatnak a hajhagymák egészségéhez.

A görög joghurt gazdag B5-vitaminban, ami elősegítheti a keringést, és a vér áramlását a fejbőrben, ezzel serkentve a hajnövekedést. A hajhullás megállításához kiváló eszközt jelenthet a tökmag is, melyben jelentős mennyiségű cink található.