Vékony szálú a hajad? Ezt a frizurát kérd, hogy dúsabbnak látsszon!

Írta: ,

Egy új frizura mindig lutri, hiszen ha jól sikerül, az hónapokig tartó önbizalomturbót jelent, de ha nem olyan a végeredmény, mint amilyenre számítottál, akkor néha elég nehéz helyrehozni a bajt. Ha vékony szálú a hajad, akkor különösen meg kell gondolnod, milyen frizurát kérsz a fodrásztól - mi a következőket javasoljuk.

Féloldalas Kleopátra Kép forrása: stylesweekly.com

1/5 Féloldalas Kleopátra

A Kleopátra fazon igazi jolly joker a frizurák között, mert szinte mindenkinek jól áll, de ha a hajad vékony szálú, egyenes és tartás nélküli, akkor a féloldalra fésült verziót még jobban szeretni fogod.

Keira Knightley is remekül mutatott ezzel a fazonnal, ami az egy irányba fésülésnek köszönhetően kicsit megemeli a hajtöveket, így dúsabbnak mutatja a frizurát, ráadásul elég rövid ahhoz, hogy a szálakat ne húzza le a saját súlyuk.

Akár a dívák Kép forrása: therighthairstyles.com

2/5 Akár a dívák

Ha egy kicsit mégis hosszabb frizurára vágysz, akkor érdemes elgondolkodni azon, hogy az egykori hollywoodi dívák stílusát megidéző loknikat süttetsz a hajadba. A féloldalra fésült fazon itt is nagy segítség, a csigáknak köszönhetően pedig sokkal dúsabbnak és erősebbnek fog tűnni a hajad, mint amilyen valójában.

Ezen a frizurán szintén segít, hogy óvatosan melírozva is van – ma már kérhetsz a fodrásztól olyan melír csíkokat, amik szépen beleolvadnak az eredeti hajszínedbe, éppen csak néhány árnyalatban térnek el, mégis textúrát, volument adnak a hajnak.

Hosszabb pixie Kép forrása: nspirationluv.com

3/5 Hosszabb pixie

A pixie haj most egyébként is divatos, de ha egy kicsit hosszabbra hagyod, akkor a kócos, rétegzett frizura sokkal dúsabbnak mutat, mintha csak hagyományos vágást kértél volna.

A titok abban van, hogy több réteg haj hullik egymásra, így a frizura optikailag tömörebbnek, erősebbnek hat.

Ez a fazon remekül fog illeni hozzád akkor is, ha kicsit vagányabb, merészebb személyiség vagy, de azért nem szeretnél például lila tincseket viselni.

Beach wave Kép forrása: bestinspired.com

4/5 Beach wave

A strandhullámok, azaz a kicsit összekócolt frizura, ami úgy mutat, mintha csak a nap szárította volna meg a tengerparton, amúgy is örök trend, de ha a hajad vékony szálú, akkor külön hálás leszel ezért a fazonért.

Egy jó vágással a frizura könnyen elkészíthető, elég, ha hajmosás után egy adag hajhabot eloszlatsz a hajadon, majd laza kontyba tekered a fürtjeidet, és így hagyod őket néhány órára.

De kipróbálhatod a tengeri sót tartalmazó hajformázókat is, ezek még autentikusabb hatást biztosítanak!

Rövidre vágva Kép forrása: feedinspiration.com

5/5 Rövidre vágva

A rövid frizura annyiból szerencsés, hogy így a szálakat nem húzza le a saját súlyuk, de egy rosszul megválasztott fazonnal nem sok köszönet lesz a lelapuló tincsekben.

A hátulról előre fésült fazon azonban sokkal dúsabbnak mutatja a hajadat, lényegében olyan lesz, mintha kétszer akkora lenne a frizurád volumene, a frizura alját pedig elég lesz csak mindig megborzolni egy kicsit hajmosás után.