Védd a hajszálaidat! Profi hajápolási tippek a nyárra

Írta: ,

Nyáron fokozott védelemre van szükséged, és nem csupán a bőrödnek, hanem a hajadnak is. Utóbbira sokan még mindig nem fordítanak kellő figyelmet, pedig a frizura esetében is a probléma megelőzése lenne célravezető. De pontosan mire is kell ügyelned? Milyen óvintézkedéseket tehetsz a nyaralás előtt, közben és után?

Mellőzd a formázókat! Kép forrása: Byrdie.com

1/6 Mellőzd a formázókat!

Nyáron érdemes háttérbe szorítanod a különböző fixálók használatát, tehát a waxokat, hajhabokat, lakkokat.

Ezek nem csupán kellemetlen tapintásúak lehetnek, és könnyen ragacsossá válnak a napsugárzás hatására, hanem tovább szárítják a hajszálakat – aminek megelőzése lenne a legfontosabb.

Az említett fixálók mellőzése mellett még további praktikákkal védheted a frizurádat: nyáron érdemes kerülnöd a hajszárítókat, hajvasalókat, göndörítő vasakat.

Utóbbiakat az év többi részében is jobb inkább csak alkalomra használni a mindennapos hajformázás helyett.

A meleg napokon ezek helyett inkább hagyd, hogy mosás után a hajad magától száradjon meg, így legalább azt az extra stresszt is kivédheted, amit a forró levegő okozna a szálaknak.   

Milyen terméket használj? Kép forrása: Hairstylepalace.com

2/6 Milyen terméket használj?

Míg a fixálókat érdemes félretenned, addig a hidratáló pakolások, hajvég ápolók használatát fokoznod kell.

Legalább minden második, harmadik hajmosásnál használj pakolást a balzsam helyett, az igazán forró napokon pedig jó, ha UV-szűrővel ellátott spray-t is fújsz a hajadra.

A különböző öblítést nem igénylő olajok, krémek szintén sokat segíthetnek a nedvességmegőrzés során, de minden esetben ügyelj rá, hogy csak a hajvégeidet hidratáld velük, különben zsírossá, elnehezültté válik a frizurád.

Emellett nagyon fontos, hogy ne csak az egészséged és a bőröd, hanem a hajad érdekében is ügyelj a kellő mennyiségű folyadékpótlásra.

A vízhiány azonnal meglátszik a szálakon, márpedig a belső pótlást semmilyen külsőleg felkent ápoló termék nem tudja helyettesíteni.

Törekedj a kímélő hajápolásra! Kép forrása: stylesweekly.com

3/6 Törekedj a kímélő hajápolásra!

Nyáron elkerülhetetlennek tűnik, hogy gyakrabban moss hajat, hiszen sokkal jobban izzadsz, és strandra is többször jársz.

Hogyan tudod kímélni a hajadat?

Lényegében nagyon könnyű a dolgod, ugyanis csak annyit kell tenned, hogy miután kijöttél a sós vízből, vagy a tóból, alaposan leöblíted a tincseidet.

Semmit sem szükséges használnod, a tiszta vízzel való öblítés bőven elegendő a célra.

A nap végén persze sort kell kerítened a hajmosásra, azonban ez minden esetben rövid és kímélő legyen, csak egészen kevés samponnal.

A hidratálásra viszont sokkal nagyobb hangsúlyt kell fordítanod, ezért a nyaralás utolsó napján egész nyugodtan vesd be a megszokott rutinodat (pakolással, formázással együtt).

Néhány naptól, vagy egy bő héttől még nem fog tönkremenni a hajad akkor sem, ha minden nap alámerülsz a tengerben.

De mindig fordíts kellő figyelmet a hidratálásra!

Mit tehetsz még? Kép forrása: Luxxculture.com

4/6 Mit tehetsz még?

Nem csak a fürdés után, hanem előtte is érdemes átöblítened a hajadat tiszta vízzel, így az jóval kevesebb klóros, vagy éppen sós vizet fog magába szívni.

Az utólagos öblítést követően mindig ügyelj arra, hogy ne dörzsöld erősen a törölközővel a hajadat, sőt, az a legjobb, ha mindig csak gyengéden felitatod róla a vizet.

Fontos azt is elfogadnod, hogy a párás környezetben így is úgyis begöndörödik, kócolódik a hajad, bármit teszel ellene.

Teljesen felesleges egész álló nap vasalgatnod, vagy igazgatnod a frizurádat, inkább használd ki a bájos, kócos hatást.

A frizura megválasztását illetően igazából egy fontos dologra kell ügyelned: az éles választékokat kerüld el, különben könnyebben kapsz napszúrást és a fejbőröd is leéghet.

 A divatos frizurák helyett használj inkább kalapot, kendőt!

Frissítő hajvágás

5/6 Frissítő hajvágás

Ami a konkrét készülődést illeti, a szezon elején, továbbá végén is érdemes elmenned a fodrászodhoz legalább egy frissítő vágásra.

Érdemes eleve egészséges hajszálakkal nekivágnod a nyárnak annak érdekében, hogy a szinte kivédhetetlen károsodás ne tegye még jobban tönkre a frizurádat.

Még ennél is fontosabb a szezonvégi fodrászlátogatás, hiszen a hajszínt ilyenkor fel kell frissíteni, és a szálakon is gyakran vágni kell egy-két centit.

Ez egyáltalán nem drasztikus változtatás, és talán nem is lesz szükséged rá, ha kellő figyelmet fordítottál a hajápolásra nyáron.

De még mindig sokkal szebb egy pár centivel rövidebb frizura, mint az, amelyiket jól láthatóan megviselte a nyaralás és a napsugárzás.

Lafferton Fodrászatok

6/6 Lafferton Fodrászatok

Ha nem csak olvasni szeretnél a tökéletes frizurákról, hanem szeretnél végre egy igazán Hozzád illőt, akkor gyere el Magyarország első elrontott frizurák helyrehozására specializálódott fodrászatába, és legyen tökéletes frizurád már holnaptól!

 

Lafferton Fodrászat online bejelentkezés

www.facebook.com/Lafferton.Fodraszat 

Lafferton Fodrászat Buda

1111 Budapest, XI. kerület,

Vak Bottyán u. 2. +36 (70) 635 1428

Lafferton Fodrászat Pest

1067 Budapest,

VI. kerület, Szondi u. 16. +36 (70) 602 5303