Védd a hajszálaidat! Profi hajápolási tippek a nyárra

Lafferton Annamária
Írta: ,
Védd a hajszálaidat! Profi hajápolási tippek a nyárra

Nyáron fokozott védelemre van szükséged, és nem csupán a bőrödnek, hanem a hajadnak is. Utóbbira sokan még mindig nem fordítanak kellő figyelmet, pedig a frizura esetében is a probléma megelőzése lenne célravezető. De pontosan mire is kell ügyelned? Milyen óvintézkedéseket tehetsz a nyaralás előtt, közben és után?

Mellőzd a formázókat! Kép forrása: Byrdie.com

Nyáron érdemes háttérbe szorítanod a különböző fixálók használatát, tehát a waxokat, hajhabokat, lakkokat.

Ezek nem csupán kellemetlen tapintásúak lehetnek, és könnyen ragacsossá válnak a napsugárzás hatására, hanem tovább szárítják a hajszálakat – aminek megelőzése lenne a legfontosabb.

Az említett fixálók mellőzése mellett még további praktikákkal védheted a frizurádat: nyáron érdemes kerülnöd a hajszárítókat, hajvasalókat, göndörítő vasakat.

Utóbbiakat az év többi részében is jobb inkább csak alkalomra használni a mindennapos hajformázás helyett.

A meleg napokon ezek helyett inkább hagyd, hogy mosás után a hajad magától száradjon meg, így legalább azt az extra stresszt is kivédheted, amit a forró levegő okozna a szálaknak.   

Milyen terméket használj? Kép forrása: Hairstylepalace.com

Míg a fixálókat érdemes félretenned, addig a hidratáló pakolások, hajvég ápolók használatát fokoznod kell.

Legalább minden második, harmadik hajmosásnál használj pakolást a balzsam helyett, az igazán forró napokon pedig jó, ha UV-szűrővel ellátott spray-t is fújsz a hajadra.

A különböző öblítést nem igénylő olajok, krémek szintén sokat segíthetnek a nedvességmegőrzés során, de minden esetben ügyelj rá, hogy csak a hajvégeidet hidratáld velük, különben zsírossá, elnehezültté válik a frizurád.

Emellett nagyon fontos, hogy ne csak az egészséged és a bőröd, hanem a hajad érdekében is ügyelj a kellő mennyiségű folyadékpótlásra.

A vízhiány azonnal meglátszik a szálakon, márpedig a belső pótlást semmilyen külsőleg felkent ápoló termék nem tudja helyettesíteni.

Fókuszban

3 napos őszi nagytakarítás - Ha ezeket a lépéseket betartod, az egész lakás ragyogni fog!

Rakd össze a top tisztítós kosarat: 6 kellék takarításhoz, amikkel gyerekjáték lesz az otthonod tisztán tartása

Bor, gasztronómia és kultúra – Ez vár Budapest Borfesztiválján