Csavard, fond, tűzd! Variációk lob frizurára

Írta: ,

A legtöbb fejformához illik, egyszerre vadóc és elegáns, se nem hosszú, se nem túl rövid – ráadásul számtalan módon variálhatod! Igen, ez a lob, ami az idei nyár egyik slágerfrizurája, és valójában egy hosszított bob frizurát takar. Ha régóta hosszú a hajad és szeretnél beújítani egy könnyed, vadóc, mégis nőies frizurát,akkor ezt a fazont neked találták ki! Összeállításunkból megtudhatod, hányféleképpen viselheted.

Tűzd bohém kontyba! Kép forrása: bloglovin.com

1/6 Tűzd bohém kontyba!

Az a nagyszerű ebben a frizurában, hogy akár tiszta a hajad, akár pár napja mostad, akkor is jól néz ki és egyszerűen elkészíthető!

A konty lehet egyszerű, de akár laza csigavonalat is formázhatsz belőle, amit aztán hullámcsattal tűzhetsz fel a fejtetődre.

Idén ráadásul a laza hullámok is hódítanak, amiket tovább turbózhatod a bohém hatást! Kapd elő a hajsütődet, formázd meg a hajad, esetleg tupírozd fel kicsit, majd a fejtetődön készíts egy laza kontyot a koronavonalad mentén felszedett hajból.

Aszimmetrikus lob Kép forrása: jnsq.com/

2/6 Aszimmetrikus lob

A vágáson is bolondíthattok a fodrászoddal – vágass aszimmetrikus fazont, amit ugyanúgy feltűzhetsz kontyba vagy összekócolhatsz, de akár megvadíthatod egy féloldalas ombréval is.

Ez a fazon igazi vadóccá varázsol majd téged!

Csak egyenesen! Kép forrása: hair.allwomenstalk.com

3/6 Csak egyenesen!

Ha azt gondolod, hogy az egyenes haj túl unalmas, akkor tévedsz! Egy egyenes lob ugyanis sosem lehet unalmas! Míg a kócos hullámokkal bohém hercegnőként tündökölhetsz, addig az egyenesre szárított lobbal vérbeli famme fatale válik majd belőled.

Ez a viselet jobban mutat formális eseményeken és a munkahelyeden is! Egy élére vasalt, lenge nadrág, a kedvenc tűsarkú cipőd, egy fehér blúz, egy elegáns táska és már mehetsz is a megbeszélésre, hogy leigázd a világot!

Ha teheted, ne hajvasalóval simítsd ki a hajad, hanem a szárításnál használj egy közepes körkefét a formázáshoz. A végén fújj egy kis hajfényt a hajadra, amitől sokkal egészségesebb és ellenállhatatlanabb lesz.

Lob frufruval Kép forrása: pophaircuts.com

4/6 Lob frufruval

Turbózd fel a lobodat egy frufruval! Ennél a fazonnál a lenövesztéssel sem kell bajlódni, mert egy kis ügyeskedéssel pár hónap alatt hozzá lehet igazíttatni a hajadhoz.

Vigyázz ez a fajta nem minden fejformához ajánlott! Főleg akkor érdemes ilyen fazont vágatnod, ha szív alakú vagy kerek arcod van, illetve a magas homlokot is nagyszerűen lehet vele kompenzálni.

Hajsütővassal süsd be a hajvégeket, fújd be hajformázó spray-vel, majd lassú, markolászó mozdulatokkal addig túrd a hajad, amíg meg nem szárad. Ezzel igazán vad hatást érhetsz el, különösen, ha egy ombre festést is bevállalsz!

5/6 Királylány fonatok

Hasonló bohém hatást érhetsz el ezzel a frizurával, mint a laza konttyal – viszont ezzel inkább bájosan kislányos leszel.

Vegyél fel két oldalról egy-egy tincset, majd fond be mindkettőt, végül pedig a kész fonatokat tűzd fel hullámcsattal. A lazább és dúsabb hatás kedvéért húzkodd meg a fonatokat úgy, hogy az egyik kezeddel fogod hátul a copfot, míg a másikkal csipkedő mozdulatokkal végighaladsz minden szemen. A végeredményt fixáld le egy hajformázóval!

Ez a frizura ideális egy első randira vagy egy laza vacsorához a barátnőiddel.

6/6 Jó reggelt álomszuszék!

Hajsütővel vagy hajvasalóval készíts közepes hullámokat, majd hanyagul kócold össze a művedet.

Végzetül pedig előröl, az ujjaid segítségével lazán fésülj át pár tincset a választékod egyik oldaláról a másikra ,és már kész is a frissen ébredt, harcos királylány fizura!