Vajon a frizurád tényleg jól áll neked? Az alábbi útmutatóból most megtudhatod!

Szirák Viki
Írta: ,
Vajon a frizurád tényleg jól áll neked? Az alábbi útmutatóból most megtudhatod!

Kép forrása: unsplash

Volt már olyan, hogy kinéztél magadnak egy csinos frizurát, de a végén mégsem állt olyan jól, mint szeretted volna? Meglehet, hogy a fodrász mindent jól csinált, és a gond az fejformádban rejlik, mert az arcodhoz nem az a fazon passzol igazán. Most kiderítheted, vajon te azt a frizurát viseled-e, ami a formáid szerint a legjobban áll neked!

A te esetedben arra érdemes törekedni, hogy az arcodat optikailag minél inkább oválissá tudd tenni. Ehhez érdemes például azt a trükköt alkalmaznod, hogy csak az egyik oldalon tűzöd hátra a hajad, a másikon pedig kibontva hagyod. Fazonok tekintetében a rövidebb hajak állnak jól neked, például egy tépett, vállig érő bob, vagy akár egy csinos pixie.

Sok kerek fejformájú nő viszont elköveti azt a hibát, hogy a haja mögé rejti az arcát, ami miatt optikailag pont azt éred el, hogy szélesebbnek tűnik. Felejtsd el a vékony szálú frufrut is, mert neked inkább a hosszú oldalfrufru áll jól.

Ha ovális arcformával rendelkezel, igazán szerencsésnek érezheted magad, hiszen neked lényegében minden fazon jól áll.

Ha a rövidebb tincseket kedveled, egy bob vagy hosszú lob frizura jól passzolna hozzád, de ha inkább a hosszú hajat, akkor a lépcsőzetesen vágott haj a legjobb döntés, mert ez kiemeli a vonásaidat.

Csak arra figyelj, hogy ne laposodjon le nagyon a hajad, mert az optikailag hosszabbá teszi az arcodat, és semmiképp se tupírozd fel a hajad a fejtetőn, mert ez előnytelenül nyújtja meg az arcodat.

Fókuszban

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba