Újra divat a dauer! De most ilyen csodás hajakat kreálnak vele

Írta: ,

A tartós hullámról a legtöbbünknek még mindig a nyolcvanas évek, de jobb esetben is a nagymamánk frizurája jut eszünkbe, pedig 2018-ban is van létjogosultsága a dauernek. Az új technológiáknak és a kíméletesebb anyagoknak köszönhetően sokkal kisebb károsodás árán lehetnek ilyen gyönyörű tincseid – érdemes megkérdezni a fodrászodat az új trendekről és lehetőségekről!

1/7 Mindig tökéletes hullámok

A most népszerű, óriási és laza hullámokat akár tartós göndörítéssel is elérheted, de legalábbis segíthetsz a hajadnak, hogy könnyebben vegye fel a fazont, így az otthoni hajformázás sokkal könnyebb és tartósabb eredményt hoz majd.

A dauer előtt érdemes egy fazonalakításra is időt szánni, mert a megfelelő vágás segíthet, hogy még szebben mutasson ez a frizura.

2/7 Rövidebb hajon is jól mutat

Ha rövidebb a hajad, nem biztos, hogy jó választás az egészet begöndöríteni, mert könnyen felugorhat a fejed tetejére az egész frizura – bár mint később látni fogjuk, erre is van pozitív példa is.

A laza, éppen csak a hajvégeket érintő hullámok azonban most ismét divatban vannak, a szögegyenes frizurák után most ismét ez a bohém hatás az, ami népszerű a közösségi oldalakon és a divatmagazinokban.

3/7 Bohém bob

Ha mégis a teljes hajhosszadat szeretnéd göndöríteni, de bob fazonnál nem hosszabb a mostani frizurád, akkor érdemes nagy csavarókat választani, és akár egy-két hetet várni is, a fodrászoddal egyeztetve, hogy a megfelelő fazonra tudjon nőni a hajad.

Így az egészen rövid hajból is mindig különleges, vidám, mégis elegáns frizurát varázsolhattok.

4/7 „Kifésült” hullámok

Ha a fodrász még göndörítés közben ennek megfelelően rendezi a hajadat, akkor olyan hatást is elérhetsz a dauerrel, mintha természetesen göndör lenne a hajad, és a hullámokat enyhén kifésülted volna.

Ez a bohém, laza hullámú haj sok szép frizura alapja lehet, leengedve is jól mutat, de ha gyakran hordod lófarokban a hajadat, annak is volument adhat.

5/7 Ősz hajjal is

Bár a dauert sokan „öreges” viseletnek tartják, ennek korántsem kell igaznak lennie.

Ha ilyen modern, laza és szépen formált hullámok készülnek vele, akkor kifejezetten fiatalos hatást kelt a tartós hullám, akár még az ősz hajon is.

6/7 Természetesen göndör

Akinek eleve vannak hullámok a hajában, annak a tartós hajgöndörítés segíthet, hogy ezeket egy kicsit megzabolázza, rendezettebbé tegye, hogy mindig úgy mutassanak, ahogyan szeretné.

A sűrűbbre tekert tincsek nagyobb volument adnak, azt viszont tudni kell, hogy az ilyen haj különös figyelmet, ápolást és törődést igényel, és bár leengedve és feltűzve is jól mutat, érdemes végiggondolni, hogy a mindennapokban is tudsz-e majd boldogulni vele.

7/7 Beach wave

Minden a technikán múlik!

Ha a fodrászod elég ügyes, és tudja, hogy mit csinál, akkor akár olyan hajad is lehet, mint aki éppen a strandról jön.

A nagy, laza hullámok tartást adnak a hajnak, bár azzal számolnod kell, hogy ezeket valószínűleg időnként át kell majd kicsit dolgozni, odafigyeléssel kell beszárítani, hogy a hullámok valóban hetekig vagy hónapokig is ilyen szépek maradjanak, ebben az esetben pedig természetesen a haj védelmére és táplálására is különösen nagy gondot kell fordítani.