Unod a hajadat? Ezt teheted a látványos, de nem drámai változásért

Írta: ,

Jól jönne egy kis változás, de nem akarod drámaian megújítani a külsődet? Az alábbi tippek segíthetnek, ha egy kis plusz lendületre vágysz az év végére, de azért szeretnéd, hogy továbbra is mindenki felismerjen.

Balayage Kép forrása: brit.co

1/5 Balayage

Az ombre hajfestés továbbgondolt változata a balayage, amikor csak néhány árnyalattal világosítják a hajvégeket.

Nem használnak fóliát, a fodrász maga szabályozza, hogy melyik tincs mennyivel legyen világosabb, így nagyon természetes hatás érhető el vele – bár könnyűnek tűnik, mindenképpen érdemes szakember kezeire bíznod magadat.

A balayage lélegzetelállítóan szép, ha jól van elkészítve, de azzal azért számolj, hogy világosításról van szó, ráadásul az amúgy is igénybe vett hajvégeken, így nem tesz kimondottan jót a hajadnak.

Választék Kép forrása: cosmopolitan.com

2/5 Választék

Te is évek óta ugyanott választod el a hajadat?

Próbáld ki, mi történik, ha az oldalsó választékot most a másik oldalra hajtod: azonnal volument adsz a hajadnak!

Érdemes a középen elválasztott frizurákkal is kísérletezni. Most nagyon divatosak, a kialakításuk semmibe nem kerül, és ha mégsem tetszenek, egy mozdulattal visszaállíthatod az eredeti állapotot.

Az imádnivaló lob Kép forrása: instagram.com

3/5 Az imádnivaló lob

A hosszabb bob fazon (long bob = lob) még mindig elég hosszú ahhoz, hogy kontyba, copfba, lófarokba fogd vagy besüsd, mégis bámulatosan felfrissíti a frizurát.

Én nemrég váltottam erre, jó 15 centit lenyestek a hajamból, de a legtöbbeknek fel sem tűnik, hogy megváltozott a hossza.

Az viszont bámulatos, hogy mennyivel egészségesebb, erősebb, jobban kezelhető lett a hajam.

Ha vágatnál, de a hosszú haj nyújtotta előnyökről sem mondanál le, ez lesz a te frizurád!

Göndörödj! Kép forrása: buzzfeed.com

4/5 Göndörödj!

Eddig csak vasalásra használtad a hajvasalódat?

Tudtad, hogy gyönyörű, laza hullámokat is készíthetsz vele?

A megfelelő technikát a képkockákon láthatod, ezek után már csak végig kell húznod a vasalót a hajtincsen. A lényeg, hogy először az alsó, majd a felső hajrétegeket süsd be, és ne tegyél egyszerre túl nagy tincset a vasalóba.

A technika még így is bámulatosan gyors, nekem legendásan sok hajam van, de még én is 15 perc alatt végzek vele, és a hullámok egész este is kitartanak.

Frufru Kép forrása: ariadneartiles.es

5/5 Frufru

A frufru évszázadok óta jelent megoldást az „akarok valami újat, de nem akarom levágatni a hajamat” című monológra, amit néhány évente mindannyian előadunk.

Egészen új karaktert ad az arcodnak, mégsem kell drámai változásra számítanod.

A tömött helyett most a hosszú, de ritkább, lazább fazonok vannak divatban, de fontos, hogy megtaláld azt, ami igazán illik az arcformádhoz, és persze a már meglévő frizurádhoz.

Ebben nyugodtan kérheted a fodrászod segítségét.