Bevált házi praktikák, amelyektől gyorsabban nő a hajad

Balatoni Dóra
Írta: ,
Bevált házi praktikák, amelyektől gyorsabban nő a hajad

Biztosan már veled is előfordult, hogy megtetszett egy frizura, amit a tévében láttál és az jutott eszedbe, milyen jó lenne, ha neked is olyan lehetne. A baj csak az volt, hogy a hajad túl rövid volt hozzá… Szerencsére ezen könnyen segíthetünk: létezik néhány praktika, amellyel meggyorsíthatod a hajad növekedését. Abban azért ne reménykedj, hogy másnapra dupla hosszúságú tincseid lesznek, de az eredmény mindenképp magáért beszél majd.

Közhelyesnek hangzik, pedig a megfelelő vitaminbevitellel nem csak az immunrendszerünket erősíthetjük, hanem a hajunk növekedését is meggyorsíthatjuk.

A C-vitamin javítja a fejbőr oxigénfelvételét, valamint csökkenti a hajhullás és kopaszodás mértékét. A B-vitaminok erősítik a hajat - így az kevésbé lesz töredezett -, és serkentik a hajhagymák növekedését.

Emellett ügyeljünk az E-, az A- és a D-vitamin-bevitelre is, hiszen mindezek erősítik és egészségessé varázsolják a hajkoronánkat.

Fogyasszunk rendszeresen vitaminokban gazdag friss zöldségeket és gyümölcsöket!

Akár hiszed, akár nem, ha hosszú hajat szeretnél, akkor az olló nem az ellenséged, hanem a barátod!

Néha szüksége van arra a tincseidnek, hogy a végeit lenyisszantsd, mert csak így tudnak megújulni és gyorsabban nőni.

Ha megkéred a fodrászodat, hogy néha vágjon le 1-2 centit a hajadból, akkor biztosan nem töredezik el a vége. Ne hagyd, hogy a hajad a töredezés miatt elveszítse fényét és simaságát.

Vágass keveset, de gyakrabban, ez a titok kulcsa!

Fókuszban

5 dolog, amit tenned kell, amikor hurutosan köhögsz

Hogyan „kozmetikázzuk” meg egyedül a kutyusunkat? 5 lépéses útmutató