5+1 tipp a tökéletes hajszárításhoz

Szabó Erzsébet
Írta: ,
5+1 tipp a tökéletes hajszárításhoz

Sokan egyszerűen hagyják, hogy magától száradjon meg a hajuk, de nem mindenkinek van ideje rá, hogy ezt kivárja. Ha te is a hajszárítóra esküszöl, nem árt néhány dologra odafigyelned.

Ne dörgöld, ápold!

Mivel a nedves haj nagyon érzékeny, sosem szabad erősen dörgölnöd a törölközővel. Göndör haj esetén szerencsés, ha nem teljesen törölközőszáraz a frizurád, mert így nem fognak olyan szépen összeállni a tincsek.

Egyenes haj esetén pedig az a legjobb, ha hajmosás után a fejedre tekered a törölközőt, pár percig úgy hagyod, majd óvatosan kinyomkodod a szálak közül a maradék vizet. Ha a hajad már inkább csak nedvesnek mondható, jöhet a fésülködést elősegítő, öblítést nem igénylő balzsam, vagy egy kis hajvégápoló.

A kuszább tincseket mindig fésűvel kell kibontani és a kefét félre kell tenni, hiszen azt száraz hajon, vagy szárítás közben szabad csak elővenni. (És akkor sem a fém változatokat, amik átforrósodhatva megégethetik a hajat!)

Mire figyelj szárításnál?

A hajadtól mindig a lehető legmesszebbre kell tenned a hajszárítót az egyenletes szárítás érdekében, kivéve akkor, ha már ebben a fázisban is formázol a frizurádon.

Nagyon fontos azonban, hogy sose a legmagasabb fokozaton használd a készüléket, mert ez rettentően kiszárítja a hajadat, töredezetté teszi a szálakat.

Az a legjobb, ha minél többször hagyod, hogy a tincseid maguktól száradjanak meg – persze csak akkor, ha nincs esély rá, hogy megfázzon a fejbőröd – és a hajszárítót csak sürgős elintéznivaló során veszed elő.

Fókuszban

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba