Tippek, hogy tündököljön a természetes hajszíned

Szabó Erzsébet
Írta: ,

Manapság nem igazán „divat” a természetesen hajszín, sokan akkor is festetik a tincseiket, ha az csupán néhány árnyalattal tér el valódi adottságaiktól. Ebben az esetben érdemes lenne inkább több időt szánni a hajápolásra, hiszen a természetes, ragyogó hajszín elérése egyáltalán nem lehetetlen feladat.

Táplálkozzunk egészségesen

A hajunk állapota igen jelentős részben tükrözi azt, mennyire vagyunk egészségesek.

Ahogy a körmünkön, bőrünkön látszanak a hiánybetegségek, vagy éppen az egészségügyi problémák, úgy ez alól nem kivétel a frizuránk sem.

Sőt, míg a körmünket elfedhetjük műkörömmel, a bőrünket alapozóval, addig a hajunkat nem igazán rejthetjük el sem a környezetünk, sem önmagunk elől.

A változatos, egészséges, vitamindús étkezés tehát nem csak a testalkatunk, hanem a szépségünk szempontjából is kulcsfontosságú. (Aki komolyabb problémákat tapasztal, annak feltétlenül érdemes célzottan pótolnia a vitaminokat és ásványi anyagokat.)

Ugyanez igaz a folyadékfogyasztásra: nem csupán a bőrünk lesz száraz, nem csak a testünk fog szomjazni, ha nem iszunk eleget, a hajunk is megviseltebbé, sprődebbé válik vízhiány esetén.

Ne mossunk túl gyakran hajat

A túl gyakori hajmosás éppúgy tortúra lehet a hajnak, mint a gyakori arcradírozás a bőrnek.

Az egészséges frizurát elegendő hetente egyszer-kétszer megmosni, ha ennél többre van szükség, akkor ildomosabb a valós problémát kezelni, semmint elfedni azt.

Hajmosás során bőven elegendő egyszer samponozni, sőt, a kismennyiségű terméket is hígítsuk egy kevés vízzel. Csupán reklámfogás a második öblítés, nincs rá semmi szükség, pláne akkor, ha az első alkalommal alaposak vagyunk.


Elköveted őket? A 6 leggyakoribb hajmosási hiba


A balzsamhasználatra viszont annál nagyobb figyelmet kell fordítani. Ez a rutin szerencsére már csaknem mindenkire jellemző, ami nagy segítség a hajnak.

A balzsamozás után könnyebb kibontani a tincseket, a szálak egészségesebbek, hidratáltabbak lesznek, ennélfogva szebben ragyognak majd.