5 tipp a kezelhetetlenül göndör haj megszelídítésére

Szőke Angéla
Írta: ,

Ha természetes göndör vagy hullámos hajad van, akkor bizonyára ismerős, hogy mikor párás az idő, kezelhetetlenné válik. Ahogy az is, hogy nem tudsz mit kezdeni a szöszös loknikkal és ezt kompenzálandó hatszáz féle termékkel locsolod a fejed.

A göndör hajú lányok éveket töltenek azzal, hogy rakoncátlan tincseiket megtanulják kordában tartani és irigykedve néznek egyenes hajú barátnőikre, akiknek nem kell minden nap órákat tölteniük a tükör előtt a hajukkal foglalkozva.

A hajvasaló remek találmány és sok bodros fürtű hölgy életébe hozott enyhülést, használata azonban egyrészt időigényes, másrészt borzasztóan roncsolja a hajat. A tudomány szerint először annak érdekében, hogy képesek legyünk elfogadni és megszeretni természetes loknijainkat, el kell felejtenünk a hajvasalót és le kell mondanunk a hajfestésről, sőt, még a samponról is. Ha úgy érzed, erre még nem vagy képes, azonban meg szeretnéd szelídíteni a göndör sörényt, haladj apró lépésekkel és kövesd ezt az öt tippet.

Használd a selymet

Nálunk Európában még nem elterjedt, de Amerikában a fekete nők nagy része alszik selyem ágyneműben a haja miatt. Hogy mi az összefüggés és ez hogyan segít a göndör hajon?

Nos, egy hagyományos pamut párnahuzat nem szerencsés, mivel álmunkban folyamatosan hozzá dörgöljük a fejünket, ami a haj szöszösödését okozza.

Egy selyempárnán viszont könnyedén siklik a haj, ez az anyag sokkal gyengédebb is hozzá és nem utolsó sorban igazi királynőnek érezheted magad! Az is megoldás, ha egy selyemkendőt kötsz a fejedre és abban alszol. 

ardni/depositphotos.com

Hanyagold a hajkeféd

Ha aprófürtű göndör a hajad, tisztában vagy vele, hogyha hajkefével mész át rajta, olyan afro frizurát kapsz, amit bármely hatvanas évekbeli fekete polgárjogi harcos megirigyelhetne. A hagyományos, sűrű hajkefe nem tesz jót a göndör hajnak, főleg akkor nem, ha akkor fésülöd vele, amikor még vizes a sörényed. Egy ritka fogú bontófésű sokkal kíméletesebb, hajmosáskor pedig masszírozd meg a fejbőrödet, az szintén jót tesz. 

Fókuszban

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba