5 természetes módszer, amivel gyorsan világosíthatsz a hajszíneden

Bodnár Alexa
Írta: ,
5 természetes módszer, amivel gyorsan világosíthatsz a hajszíneden

Kép forrása: unsplash

Sötétebb lett a hajfestésed, mint amire számítottál? Szeretnéd még tovább élvezni a világosabb tincseket, amiket a nyári napfénynek köszönhetsz? Mutatunk néhány egyszerű trükköt, amivel magad is világosíthatod a hajadat, méghozzá vegyszerek nélkül, természetes módszerekkel!

A citrom enyhe savasságának köszönhetően az egyik legjobb természetes szőkítő. Ezzel a világosítási módszerrel azonban nem árt vigyázni, mert nem minden hajszínen alkalmazható. Ha már eleve szőke fürtökkel rendelkezel, akkor világosításra ne ezt válaszd, mert nagyon kiszáríthatja a hajadat.

Ha szőkésbarnából, barnából szeretnél világosabb színt elérni, 2-3 evőkanál frissen facsart citromlevet keverj el a samponoddal, majd az egészet 1 órán át hagyd a hajadon, és öblítsd le. Ha celofánnal, törölközővel be is bugyolálod, a hő még inkább segíti majd a világosító hatást.

De alkalmazhatsz citromos öblítést is, amihez 2 citrom facsart levét keverd el 1 liter vízzel, majd hajmosás után ezzel öblítsd át a hajadat a napszítta hatásért.

Méz Kép forrása: unsplash

A méz kíméleteseb és táplálóbb világosító, mint a citrom, így ha vékony szálú, sérülékeny a hajad, inkább ezt alkalmazd. A mézben természetes hidrogén-peroxid van, ezért hasonlóan működik, mint a szőkítés.

Két evőkanál mézet néhány evőkanál vízzel kell elkeverned, hogy jól kenhető pasztát kapj – ha még mindig nagyon sűrű, tehetsz hozzá egy kanál olívaolajat is –, majd ezt kell a hajadra kenned, jól eloszlatva. Törölközőbe csavart hajjal szintén látványosabb eredményt érhetsz el, de ha elég meleg van hozzá, kiülhetsz a napra is.

Hagyd a hajadon a mézes pakolást legalább 40 percig, majd alaposan öblítsd ki, akár 4-5 alkalommal is. Ha lehet, ne hajszárítóval szárítsd meg a hajadat, hanem a levegőn.

Fókuszban

Egyszerű húsvéti ötletek, amikkel instant ünnepi hangulatot teremthetsz a családban

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv