5+1 kérdés, amit a természetes göndör hajúak állandóan megkapnak

Marcali Nóra
Írta: , Frissítve:

Csodás fürtök, amelyek mindig úgy állnak a fejeden, mintha épp most estél volna ki a fodrászról. Egyrészről, másrészről viszont állandó kóc és egy saját kis kazán, hiszen a dús göndör haj bizony melegít.

És ha mindez nem lenne elég, a folyamatos rácsodálkozás miatt újra és újra megtalálnak a következő – néha vicces, máskor inkább bosszantó – kérdésekkel.

Nahát, ez természetes vagy deuer? Kép forrása: yafimik/depositphotos.com

A legkevésbé sem rossz szándékú, de mégis meglehetősen idegesítő kérdés, hiszen egy természetes göndör haj és egy deurolt frizura köszönőviszonyban sincsenek egymással.

Ha bármilyen varázslással, kémia folyamattal vagy egy fantasztikus fodrásszal lehetséges lenne visszaadni a természetes göndörséget, akkor valószínűleg sokkal többen hordanák így a hajukat.

A deuer is tud szép lenni, ha értő kezekben, jó ízléssel kezelik, de a természetes göndörség mégis egészen más.

Ne vedd magadra, ez a kérdés általában csak tájékozatlanságból fakad, egyszerűen mosolyogj és légy büszke rá, hogy ilyen szerencsés és különleges frizurával áldott meg az ég.

Miért nem fésülöd meg? Kép forrása: tolikm/depositphotos.com

Talán azért, mert nem lehet? Sokan talán nem is sejtik, hogy az igazán göndör hajúak általában csak egyszer fésülködnek, közvetlenül hajmosás után, de akkor is csak úgy, ha előtte sok-sok balzsammal lazították fel a tincseiket.

Nem igénytelenségről van szó, hanem egyszerűen arról, hogy göndörként nincs szükség fésülködésre, elég, ha beletúrsz a hajadba, kicsit összerázod, ne adj isten, itt ott tupírozol rajta egy keveset és voilá, máris útrakész vagy. Micsoda mázli!

Fókuszban

3 napos őszi nagytakarítás - Ha ezeket a lépéseket betartod, az egész lakás ragyogni fog!

Rakd össze a top tisztítós kosarat: 6 kellék takarításhoz, amikkel gyerekjáték lesz az otthonod tisztán tartása

Bor, gasztronómia és kultúra – Ez vár Budapest Borfesztiválján