Téli tippek a rendezett göndör fürtökért

Tóth Melinda
Írta: ,
Téli tippek a rendezett göndör fürtökért

Beköszöntött az első igazi idei tél, ami bizony a hideg időjárás mellett, a méghidegebb szeleket is magával hozta.

Ez a párosítás pedig nem kifejezetten kedvez a göndör frizurának. A hideg téli hónapok, mindig extra figyelmet és igyekezetet kívánnak meg a fürtös hajkoronák viselőitől. Mivel a száraz hideg levegő, és a szél, nagy mértékben befolyásolják, és aktuálisan sajnos roncsolják a haj szerkezetét és tartását.

Míg a nyári párás hónapok alatt, folyton a rakoncátlan tincseinkkel bíbelődünk, hogy ne bondorodjanak mégjobban, addig a jéghideg télben arra kell a legnagyobb figyelmet fordítanunk, hogy megóvjuk hajunk állagát. Nem könnyű ezekben az időkben megtalálni a megfelelő optimális beállítást, amivel leginkább belőhetjük a frizuráénkat, de most adunk pár tippet arra az esetre, hogy te is könnyedén meg tudd szelidíteni a makacsul gabalyodó hajtincseket!

Nedvesítés mindenek előtt!

Mivel az egész haj a nedvességből táplálkozik, így nem csoda, hogy a téli hirtelen hőmérsékletesés miatt a száraz hideg levegő páratartalma, fuccsravágja az egészet. Biztos te is tapasztaltad már, hogy ilyenkor hiába fésülgeted, formázgatod, az istenért sem akarnak úgy állni a tincsek, ahogy kellene, ráasául eléggé össze is esik a haj, ami bizony sokszor igen lelombozó dolog tud lenni, nekünk nők számára!

Szobai erős fűtés esetén, hasonló hatást lehet elérni, ezért nagyon oda kell figyelni arra is, hogy a lakásba se legyen túl meleg, ugyanis a hő is erősen roncsoló hatású lehet. Amennyiben szeretnéd megóvni a göndör fürtjeid eredeti formáját használj speciálisan göndör hajra való termékeket! Hetente egyszer legalább kondícionálót, és legalább kétszer habot, de olyat, ami hidratálja is a hajat. A tél legfontosabb fodrászcikk terméke tehát a hidratáló hajhab, amit sose felejts ki a repertoárból!


A méz ereje

A méz önmagában is ősi csodaszer, ami szinte mindenre jó, de ha egy kevés mézhez oliva és avokádó olajat keversz, eszméletlen erős és lehengerlő hatást érhetsz el a göndör fürtöknél, ezzel a pakolással! Különösen ajánlott még abban az esetben, ha száraz, töredezett és sérült hajad van.

Most már szerencsére rengeteg féle terméket kapni az olcsóbbaktól a luxusig, ami méz kivonatot tartalmaz! Kezdő lépésnek bőven megteszi egy ilyen hajápoló is, ám a legütősebb hatás érdekében használj inkább tiszta mézet, amiben te magad kevered össze a többi hozzávalót. Így garantáltan csodálatosak maradnak a göndör fürtök!

Kerüld a fehérjéket!

A legtöbb boltban kapható samponnal az a gond, hogy túlzott mértékben tartalmaznak külöböző fehérjéket, természetes olajakat viszont szinte alig találni bennük. Ez azt eredményezi, hogy hiába van ráírva bármi, hogy milyen hajra ajánlott, szinte garantált, hogy szárítani fogja a hajat. Ezek a fehérjék ugyanis elszívják a nedvességet a hajtól, így az nagyon gyorsan szárazzá és fakóvá válik, és nagy valószínűséggel elkezd majd töredezni.

Figyelj oda, hogy kizárólag természetes alapanyagú samponokat vásárolj, és kerüld azokat, amik túlzott mértékben tartalmaznak fehérjét! A göndör hajnak különösen nagy ellensége, és nem csak a szárazság miatt, hanem azért, mert a sok fehérje hatására a haj még jobban összeugrik, így akár egy uszkárfrizurával is gazdagabbak lehetünk. Azt pedig valószínűleg senki nem szeretné!

Természetes olajok

A hideg téli hónapokban szinte biztos, hogy kötelező különböző haj olajokat használni! A természetes olajok, mint a jojoba, a rozmaring vagy a levendula, jótékony hatással vannak, nem csak a hajszálakra, de a fejbőr szerkezetére is! Pár csepp olajat csepegtess, heti egyszer a fejbőrödre, oszlasd el a kezeddel, vagy egy fésű segítségével amennyire csak lehet, majd óvatosan körkörös mozdulatokkal masszírozd be mélyen a fejbőrbe!

Rendszeres frissítés

Figyelj oda arra, hogy a töredezett, elhalt hajvégeket télen is ugyanúgy kell vágni és frissíteni, folyamatosan! Sokan hajlamosak elódázni a dolgot, mert félnek attól, hogy a hideg idő miatt jobban károsodna a hajuk ha vágatnak belőle. De ilyen esetben nincs összefüggés!

Figyelj arra, hogy maximum 10-12 hetente menj el vágatni a végéből, a göndör hajúak pedig különösen tartsák számon azt, hogy az ő hajuk még érzékenyebb, és több odafigyelést igényel, így nekik, maximum 6-8 hetente kell menni vágatni! Így mindig frissen tarthatod, és megőrizheted hajzuhatagod egészségét és természetes tartását!

Fókuszban

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba