Tavaszi virágot a hajadba – Frizuracsodák a romantika jegyében

Szabó Erzsébet
Írta: ,
Tavaszi virágot a hajadba – Frizuracsodák a romantika jegyében

Az idei divatot tekintve az egyik legközkedveltebb irányzat a virágba borított frizura. A csodás minták nem csupán a textileken jelennek meg, de beférkőztek a hétköznapi hajdíszítésbe is. Lássunk néhány népszerű inspirációt!

Klasszikus díszítés

Az előző frizurához nagyon hasonló a következő, amire talán rá is süthetjük, hogy a legegyszerűbb.

Mindösszesen az a hátránya, hogy igazán jól a középhosszú, hosszú frizurában mutat, de természetesen a rövidebb tincsekkel rendelkezők is kipróbálhatják miként áll nekik ez a megoldás.

Elkészítése során egyszerűen válasszuk el oldalt a hajunkat, majd a kisebb hajtömeget felölelő területre tűzzünk egy virágos csatot. Érdemes ezen az oldalon kicsit hátrafésülni a hajunkat, és a fülünk mögött rögzíteni a virágokat, amik így nem keltenek majd bumfordi hatást.

A nagyobb hajtömeg érdekében sokat segítenek a látványos hullámok, de gyengéden akár a tupírozással is megpróbálkozhatunk. Az elkészült frizuránál keresve sem találhatnánk jobbat a tengerparti nyaraláshoz!

Elegánsan fejpánttal

Íme, itt a tökéletes példa arra, hogyan tudjuk viselni az előbb megmutatott, kissé bohókás frizurát ugyanannak az eszköznek a segítségével.

A fejpántot nem csupán kiengedett haj esetén vethetjük be, kiválóan alkalmazhatjuk a kontyban összefogott frizura elkészítésénél is.

Ebben az esetben persze érdemesebb elegáns változatot, például gyöngyökkel díszített fejpántot választanunk, amit szerencsés esetben a viselt ruhánkhoz tudunk párosítani.

Készítsünk egy teljesen hagyományos, hajfánkkal megnövelt méretű kontyot, így a fejpántunk átmérője ideális lesz a célra.

Amennyiben kisebb kontyot szeretnénk, válasszunk inkább hajpántot, vagy olyan díszt, aminek állítani tudjuk a méretét, így nem kell elrejtünk a kisebb átmérő miatt jelentkező felesleget.