Tartós hajegyenesítés

Írta: ,

Ha valaki szokta vasaltatni a haját, annak érdemes kipróbálni az egyre népszerűbbé váló tartós hajegyenesítési módszert. Az eljárást már rengeteg fodrászatban alkalmazzák, lényege az, hogy a haj egyenessége nem múlik el a következő hajmosással, mint ahogy az a normál vasalásnál jellemző.

Mosás-szárítás

1/10 Mosás-szárítás

A tartós hajegyenesítés ugyanúgy kezdődik, mint bármely más fodrászati eljárás, vagyis megmossák a hajad, majd megszárítják.

Ehhez a keratinos kezeléshez ugyanúgy célszerű kiszárítani a hajat egyenesre, mint a hagyományos vasaláshoz. Ezt követően viszik fel a keratin nevű hatóanyagot a haj minden tincsére.

Keratin

2/10 Keratin

A keratin egy természetes alapú szer. Használata során a hatóanyagok behatolnak a haj szerkezetébe és megóvják a haj egészségét.

Egyben védőréteget is képez a hajszálakon, így megvédi azokat a további károsodás lehetőségétől.

Vasalás

3/10 Vasalás

A felkent keratint a hajvasalóval juttatják a haj szerkezetébe. Ha a műveletet otthon végzed, akkor készülj fel, hogy mindez akár órákig is eltarthat.

Akár fodrásznál, akár otthon csinálod, érdemes nagyon sok türelemmel állni a dolog elé: hidd el, megéri!

Bőrpróba

4/10 Bőrpróba

Mielőtt rászánod magad, hogy megcsináltasd a hajadon a tartós egyenesítést, mindenképpen csinálj bőrpróbát. A fodrászatban végzett kezelés szinte biztosan ezzel fog kezdődni, de az otthon végzettnél is ezzel indíts.

Így tesztelheted a hajad és a fejbőröd és bebiztosítod maga egy nagyon kellemetlen, bár kifejezetten ritka allergia ellen.

Rossz szag

5/10 Rossz szag

Az egyik kellemetlenség, ami a tartós hajvasalási eljárással együtt jár, az a készítés közbeni erős, kellemetlen szag.

A magas hőfok miatt a keratin mintegy beleég a hajszálakba, ennek a folyamatnak a velejárója pedig az égett szag, ami a kezelés után természetesen elmúlik.

Nem roncsol

6/10 Nem roncsol

A keratin természetes anyag, és mint ilyen, lényegesen kisebb mértékben roncsolja a hajat, mint a hagyományos vasalás.

A magas hőfok természetesen nem kedvez a haj szerkezetének, de a hatóanyagok megvédik a hajat a komoly károsodástól.

Csillogó haj

7/10 Csillogó haj

A hagyományos haj mellett a keratinos, tartós hajegyenesítés is puhává, finom tapintásúvá és csillogóvá teszi a hajat.

Ezt a hatást első sorban a termékekben megtalálható gyümölcskivonatok garantálják, valamint a kakaó hatóanyagai.

Tartósság

8/10 Tartósság

A kezelés hatóideje néhány hónap, vagyis ha minden hajmosás után ki szoktuk szárítani majd vasalni a hajunkat, akkor ezzel az új eljárással sok időt és kényelmetlenséget spórolhatunk meg magunknak.

A hatás sajnos néhány hónap elteltével csökkenni kezd, és legkésőbb fél éven belül elmúlik.

Kellemetlenségek

9/10 Kellemetlenségek

A tartós hajegyenesítésnek rengeteg előnye van, de az elején jár némi kellemetlenséggel. A kezelés után ugyanis 3-5 napig nem szabad hajat mosni, sőt arra kell törekedni, hogy semmiféle nedvesség ne érje a hajat – például nem tanácsos ilyenkor megázni.

Hajgumit ugyanígy nem célszerű használni, mert megtörheti a haj egyenességét.

Hajtípusok

10/10 Hajtípusok

A tartós hajegyenesítés bármilyen hajtípusra alkalmazható. A legjobb és leglátványosabb eredményeket talán a vékonyabb szálú, enyhén hullámos haj esetén érhetnek el, míg a különösen vastag, erősebb szálú hajnál elképzelhető, hogy otthoni hajvasalásra is szükség lesz.

Igaz, ez mindössze néhány percet fog majd igénybe venni a kezelés után. Ráadásul dauerolt, többszörösen festett haj esetén is ugyanolyan jók az kilátások!