Táplálkozási tippek a ragyogóan egészséges tincsekért

Lafferton Annamária
Írta: ,

A helyes táplálkozás és az odafigyelő életmód számtalan pozitív végkimenetellel támogatja a szépségünket: többek között feszes, hibátlan bőrt, erős körmöket és egészséges, látványos hajkoronát eredményez.

A szépség belülről fakad

Kétségtelen, hogy a különféle károsító szokásokkal, a helytelen hajápolással, továbbá a túl drasztikus változtatásokkal ártunk a hajunknak.

Egyáltalán nem felesleges elsajátítani a helyes rutinokat, megfelelő és jó minőségű hajápolókat választani, azonban ezek a szokások csak részben tudnak segíteni.

Az egyoldalú táplálkozás mindig A töredezett hajvégek ápolása, amik gyakran az említett, szépségért felelős területeken nyilvánulnak meg.


Tippek! A töredezett hajvégek ápolása


Kialakulnak a pattanások, a narancsbőr, töredeznek, elszíneződnek a körmök, a haj hullani, gyengülni fog.

Ezek a tünetek külön-külön is utalhatnak vitaminhiányra, de együttesen valóban arra kell gondolnunk, hogy a szervezetünk pótlásra, életmódváltásra szorul.

Honnan tudhatjuk, hogy változtatni kell?

Az emberek általában tudják, ha helytelenül táplálkoznak, más kérdés, hogy ezzel hajlandóak-e szembenézni, vagy sem.

A sok finomított szénhidrát, a rengeteg zsír bevitele, valamint a rostok, gyümölcsök, zöldségek mellőzése egyértelműen arra utal, hogy záros időn belül kell javítani az életvitelen.

Természetesen annak is lehet problémás a haja, aki legalább nagy vonalakban ügyel az étkezésére. Ennek különféle felszívódási problémák állhatnak a hátterében, de akár egyetlen egy vitamin, ásványi anyag, vagy antioxidáns hiánya is produkálhat tüneteket.

Az mindenesetre biztos, hogy ha a hajunk tartás nélküli, lelapul, erőtlen, kiszárad, egyszóval olyan tüneteket produkál, amivel ellehetetleníti az esztétikus megjelenést és az érdembeli ápolást, akkor változtatnunk kell szokásainkon.