Szuper tippek a természetes hajszárításhoz

Dienes Petra
Írta: ,

A nyárban az a legjobb, hogy egy hűsítő zuhanyzás és hajmosás után is bátran elindulhatsz otthonról akár vizes hajjal is. Ahhoz, hogy a melegben megúszd a hajszárító használatát és csodás frizurád legyen hőhatás nélkül is, alábbi cikkünkben adunk pár hasznos tippet.

Mindennek az alapja: a balzsam Kép forrása: musingsofamuse.com

Meglepő lehet, de ahhoz, hogy a hajad természetes valójában is szépen tündökölhessen, elengedhetetlen a megfelelő balzsam kiválasztása.

A probléma ugyanis ott kezdődik, hogy a legtöbb hajápoló egyik fő összetevője a szilikon, amitől a hajad elnehezedik, lelapul, ráadásul még sokkal nehezebben is szárad meg, ettől pedig a frizurád sem lesz olyan, mint amit szeretnél.

Fontos, hogy olyan balzsamot vegyél, ami organikus, tehát csak természetes összetevőkből áll, mint például a különböző olajok és vitaminok.

Lehet, hogy egy picit többe kerül, majd, mint az elődei, de a hajad nagyon hálás lesz érte és így Te is.

 

Törölköző és egy kis csavar Kép forrása: walgreens.com

Miután kijöttél a zuhany alól, nincs más dolgod csak annyi, hogy finoman csavard ki a hajadból a felesleges vizet egy puha törölköző segítségével.

Itt fontos, hogy ne dörzsöld durván, mint ahogy azt a legtöbb ember teszi, hanem csak itasd fel a nedvességet, hogy kíméld a tincseid, hiszen vizesen a legsérülékenyebbek!

Ezután tegyél rá egy kis hajvégápolót, de ne olajat és ne szilikon alapút, mert mindkettőtől nehezebben fog megszáradni! Válassz olyan krém alapú szert, amit nem kell kimosni, ilyen például a keratinos hajvégápoló.

Ennek a segítségével könnyen kezelhetőek és formázhatóak lesznek a nedves tincseid és ezután csak pár lépés az áhított frizura.