Szuper nyári hajfonatok, amiket akár magadnak is elkészíthetsz

Írta: ,

Nyáron mindig kicsit lazábbak, merészebbek és bevállalósabbak vagyunk nem csak színek, de stílus tekintetében is. Ha unod, hogy mindig csak arra van időd, hogy összefogd a hajad, akkor mutatunk néhány otthon is könnyen elkészíthető hajfonatot, amiket biztosan imádni fogsz! Lássuk a kedvenceinket!

Copfban az igazi Kép forrása: glaminati.com

1/5 Copfban az igazi

Az egyik legszuperebb megoldás a nagy nyári melegben, ha copfba fogod a hajad, hiszen így nem melegít annyira és egyben trendi is.

Ügyesen változatossá tudod tenni a frizurád, ha egy selyemkendőt is felkötsz a fejedre, majd egy tincset külön befonsz, és ezt is belefogod a copfba.

Ezt indíthatod a hajgumitól, de akár a hajtövektől is halszálka vagy hagyományos parketta fonásban. Ha gyors megoldást keresel, akkor inkább az első verziót válaszd, ha pedig egy kicsit különlegesebbet szeretnél, akkor szánj rá valamivel több időt és próbálkozz a másodikkal!

Hidd el, a parkettafonás sem egy ördöngösség, lehet, hogy először érdemes más haján próbálkozni, utána már a sajátodon is menni fog!

Halszálkafonás Kép forrása: glaminati.com

2/5 Halszálkafonás

Ha már a halszálkafonásnál tartunk, akkor lássuk a következő szuper megoldást, amit nyáron kihozhatsz a hajadból.

Ez a fonás akkor mutat igazán jól, ha sok hajad van, bár egy-két trükkel kevés hajjal is megoldható.

Válassz külön egy közepes tincset a hajadból, majd fonj belőle halszálkát – azaz szedd ketté és mindig tegyél át egy kisebb tincset a másik oldalra, majd így haladj tovább.

Fontos, hogy jól meghúzd mindig a hajad, hogy szoros legyen, így szebb és tartósabb lesz, a végén pedig, ha túl feszesnek tűnik, akkor kicsit lazábbra húzhatod a kész fonatot.

Válaszd ketté Kép forrása: glaminati.com

3/5 Válaszd ketté

Jó ötlet a nyári melegben, a strandon vagy egy szeles napon, ha kettéválasztod a hajad és már a tövektől elkezded a két oldalt befonni.

Attól függően, hogy mennyire szeretnéd, hogy lógjon alul a hajad, a két fonat alul összeérhet vagy folytatódhat egy copfban, de egy kontyban is végződhet az egész, amit egy-két láthatatlan hullámcsattal rögzíthetsz.

Itt is fontos, hogy a fonást feszesen kezdd, majd csak akkor húzd szét és lazítsd, ha már végeztél, hiszen így tartósabb és szebb lesz a végeredmény.

Egy laza csavar Kép forrása: glaminati.com

4/5 Egy laza csavar

Ha számodra egy kicsit problémás vagy időigényes az, hogy a saját hajadat befond, akkor is van számodra egy-két szuper tippünk. Kipróbálhatsz például egy hamisfonást vagy egy csavart, ami hasonló hatást kelt, mint egy gyönyörű hajfonat, mégis pár perc alatt elkészül.

Nincs is más dolgod, mint egy tincset feltekerni, majd egy gumival összefogni vagy egy csattal félretűzni. Ez a tincs lehet egy oldalon vagy a fejed tetején mind a két oldalon, így maradhat kiengedve a hajad, ha úgy jobban szereted.

Tipp: Az is jó megoldás, ha éjszakára csavarod így be a hajad, hiszen így reggelre laza hullámos lesz, amin szintén jól mutat egy laza fonás.

Csak bohéman! Kép forrása: glaminati.com

5/5 Csak bohéman!

A legjobb a nyárban, hogy elengedheted a fantáziád és megvadulhatsz egy kicsit. Persze nem csak öltözködésben vagy színekben, de kiegészítőkben is.

Egy egyszerű hajfonatot is könnyen feldobhatsz például egy selyemsállal, néhány virágdísszel vagy egy kis hajszínezővel.

Mit szólnál például ahhoz, ha a következő fesztiválra a hajfonatodban minden tincs más árnyalatú lenne? Vagy ha néhány virágot tűznél bele, mintha csak egy hippi esküvőn lennél? Mi imádnánk!