Színes hajfestés otthon? Trükkök, hogy profi legyen a végeredmény

Bodnár Alexa
Írta: ,

Tavaly óta hatalmas trend lett a színes hajfestés, amelyet már nem csak fodrásszal készíttethetsz el, hanem akár otthon is nekiállhatsz, hiszen számtalan terméket találni a boltok polcain, amelyekkel már magadtól is pofon egyszerű lesz a művelet. Ha jelenleg nem opció számodra a fodrász, mutatunk néhány trükköt, amellyel nekiállhatsz a házi festegetésnek.

Válassz jól színt, és kezdd egy színezővel! Kép forrása: stayglam.com

Nem mindegy egyrészt, hogy milyen színt választasz. Hiába vagy megőrülve a barack fürtökért, ha csokibarna a hajad, sajnos ebből nem látszana semmi.

A szőke, világosbarna árnyalatokba mehetnek a pasztellszínek, a barna, sötétbarna, fekete hajnál a kékes, lilás, zöldes, narancsos és vöröses árnyalatokkal érdemes próbálkoznod.

A festékedet az alapján válaszd ki, hogy mennyire szeretnél tartósat. Kezdetnek érdemes tesztelned egy 3-10 mosásos színezőt, utána jöhet a tartós festék.

Ha a színben nem vagy igazán biztos, akkor egy egyszerű hajkrétával próbálgass a festés előtt!

Allergiateszt Kép forrása: ritdye.com

Ha már volt is korábban festve a hajad, a színes festékre akkor is reagálhat másként a bőröd, hiszen más összetevők vannak benne, mint egy egyszerű krém hajfestékben.

Soha ne feledkezz meg az allergiatesztről, ezzel ugyanis számos kellemetlenségtől megkímélheted magad.

A csuklódon érdemes elvégezned a tesztet – hagyd rajta a festéket 15 percig, majd mosd le, és várj még egyszer ennyi időt.

Ha nem tapasztalsz viszketést, hólyagosodást, pirosodást, akkor bátran festhetd a hajad.