Te is lemondanál az intim együttlétekről a dúsabb hajért?

Zabolai Margit
Írta: ,
Te is lemondanál az intim együttlétekről a dúsabb hajért?

A Plantur39 felmérése szerint minden 5. magyar nő hajlandó lenne lemondani a szexről egy évig az egészséges, dús hajért cserébe – különösen igaz ez a menopauza utáni korosztály esetében, akiknek a hajhullás komoly gondot okoz. Még szerencse, hogy a kérdés csak elméleti, és nem kell aszkéta életet élned a probléma megoldása érdekében!

Nem szeretjük a saját hajunkat

A csapból is azt hallani, mennyire káros hatással van ránk a média eltorzított testképe, és hogy milyen sok nőnek van gondja a saját testének elfogadásával. Nem meglepő ezek után, hogy a hajunkat sem szeretjük.

A 35-65 év közötti magyar nők külső megjelenéshez kapcsolódó preferenciáiról, hajápolási szokásairól és a hajhullás megítéléséről végzett országos reprezentatív kutatást a Dr. Wolff kutatócsoport megbízásából az NRC Marketingkutató Kft. Az ezer fős kutatásból többek között kiderült, hogy a hajhullással küzdő nők nem érzik magukat szépnek és vonzónak, és 5-ből 4 nő nem elégedett a külsejével (80%).

A megkérdezett nők döntő többsége szerint a szép haj a nő ékessége. A 35 év feletti nők többsége számára a megjelenés kimondottan fontos, kevesen elégedettek azonban külsejükkel, a megkérdezettek mintegy 26%-a tartja szép, vonzó nőnek magát. Az átlagnál sokkal kevésbé érzik jól magukat a hajhullással küzdők, mindössze 15%-uk tarja magát vonzónak, és 5-ből 4 hajhullással küzdő nő nem elégedett a külsejével (80%). „Mivel az egészséges haj a szépség egyik legfontosabb eleme, így a fokozott hajhullás a legtöbb nőt nagyon rosszul érinti lelkileg” – világít rá a problémára Dr. Nagy Katalin, bőrgyógyász. „A hajhullás gyakori következményei a depresszió, a társadalmi érintkezések zavara és a szégyenérzet.”

Fókuszban

7 gyakori tünet, ami magnéziumhiányra utalhat - Rád hány igaz?

Full hibrid, plug-in hibrid vagy mild hibrid? Tegyünk rendet a fejekben hibrid fronton

Csak olyat ajándékozz, amit magadra is kennél! 7 fantasztikus növényi alapú kozmetikum karácsonyra

Tündököljön otthonod is a legjobb formájában!