5+1 éjszakai hajtipp az egészséges és ápolt tincsekért - szépülj éjszaka is!

Stumpf Bea
Írta: ,

A megfelelő hajápolási rutin mellett éjszaka, alvás közben is sokat tehetsz azért, hogy tincseid egészségesek és ragyogóak legyenek. Ha megfogadod tanácsainkat, búcsút inthetsz a kócos reggeleknek! :)

Cseréld gyakrabban a párnahuzatot! Kép forrása: leseclaireuses.com

Éjszaka a hajunk is pihen és regenerálódik, ezért az egészséges tincsek szempontjából sem mindegy, mennyit, és legfőképpen hogyan alszunk.

Ha már a gimi óta ugyanaz a 2-3 párnahuzat cserélődik hétről-hétre az ágyadban, az bizony a frizurádnak sem tesz jót, hiszen a bolyhos, érdes anyagon forgolódva a hajszálak is sérülnek.

Legalább kéthetente húzd át az ágyneműd – a párnahuzatot akár hetente is cserélheted –, vagy bugyoláld a hajad egy selyemsálba, ami védi a szálakat a mikrosérülésektől!

Fogd össze! Kép forrása: flickr

Ha hosszabb hajad van, lazán kösd össze éjszakára, így nem fog zavarni és teljesen összegubancolódni reggelre, de a legjobb, ha egy laza kontyot, copfot vagy fonatot készítesz lefekvés előtt.

Mindenképpen valamilyen természetes anyagból készült gumival fogd össze a tincseid, a fém csatokat, illetve a fémes gumikat ilyenkor felejtsd el, ezek ugyanis kárt tesznek a hajadban az éjszaka folyamán!