5+1 súlyos tévhit a hajaddal kapcsolatban – Felejtsd el őket örökre

Sándor Alexandra
Írta: ,
5+1 súlyos tévhit a hajaddal kapcsolatban – Felejtsd el őket örökre

Elvileg mindent tudsz arról, hogy mi szükséges az egészségtől ragyogó frizurához, mégis újra meg újra beköszöntenek nálad a Szörnyű Haj Napok? Most tisztázunk néhány olyan félreértést, ami megakadályozhat benne, hogy koronaként tündököljenek a fürtjeid!

„A festés mindenképpen árt a hajamnak.” Kép forrása: theladyposh.com

A nők több mint fele nem a természetes hajszínét hordja. Ha te is közéjük tartozol, bizonyára felmerült már benned a kérdés, hogy ennek van-e valamilyen negatív hatása – vagy akár tapasztalhattál is ilyesmit.

A szőkítéshez használt hidrogén-peroxid roncsolhatja a szálak szerkezetét, a napjainkban használt festékek pedig szerves kötést alakítanak ki a tincsek fehérjéivel.

Fennáll tehát a veszély, hogy felborul a haj biokémiai egyensúlya. Ez egyébként mosás, szárítás, egyenesítés vagy dauerolás során is bekövetkezhet.

Ahelyett, hogy mindennek tudatában spártai szigorral szabályoznád a frizurádat érő hatásokat, inkább gondoskodj róla, hogy sörényed a megfelelő táplálkozás, étrend-kiegészítők, samponok vagy akár oldat formában kapható hajszépítők segítségével lehető legjobb, legegészségesebb formáját hozhassa!

„A gyakori mosástól hullhat a hajam.” Kép forrása: allure.com

Általánosságban elmondható, hogy amikor zsírosnak érzed a hajad, akkor jobb, ha kimosod.

A legtöbb ember számára a 2-4 naponkénti tisztítás ideális – ám a profi sportolóknak például ennél is gyakoribb mosásra van szükségük, míg a száraz fürtökkel élőknek bőven elég lehet a heti egy.

A hajhullást nem is a gyakoriság befolyásolja leginkább, hanem a kiválasztott sampon minősége.

Kifejezetten e problémára való terméket is választhatsz: az összetevők közül a rozmaring-, a levendula- és a gerániumolaj a leghatékonyabb.

Ezekkel elérheted, hogy javuljon a hajhagymák vérkeringése, mérséklődjön a faggyútermelés, továbbá ápoltak legyenek a tincseid.

Fókuszban

Ideje lenne mindenkinek áttérni! Az NKM E-számla jó a környezetnek, az ügyfélnek és most a kórháznak is

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv