5+1 súlyos tévhit a hajaddal kapcsolatban

Kovács Andrea
Írta: , Frissítve:
5+1 súlyos tévhit a hajaddal kapcsolatban

Elvileg mindent tudsz arról, hogy mi szükséges az egészségtől ragyogó frizurához, mégis újra meg újra beköszöntenek nálad a Szörnyű Haj Napok? Most tisztázunk néhány olyan félreértést, ami megakadályozhat benne, hogy koronaként tündököljenek a fürtjeid!

„A várandósság egyenlő a szörnyű hajjal.” Kép forrása: mamamia.com.au

A kismamák nagy része pont, hogy fokozott növekedést és szebb, rugalmasabb tincseket tapasztal az áldott állapot alatt.

Utána viszont – főleg a szülés után, a szoptatás kezdetével egyidejűleg – sokan hajkrízisen mennek keresztül. A szervezetben végbemenő hormonális változás következtében hullik fokozottabban a hajuk.

Megfelelő táplálkozással ez a tünet mérsékelhető. A hajhullás intenzitása csökkenthető helyileg alkalmazott készítményekkel, amelyeknek hatóanyagai az alkalmazás helyén, a hajtüszőkben fejtik ki hatásukat.

Ha tehát babát tervezel, esetleg már úton van a trónörökös, mindenképpen gondoskodj a megfelelő cink-, vas-, jód- és B-vitamin utánpótlásról, illetve a kencék beszerzéséről!

Neked van valamilyen problémád a hajaddal? Várjuk a hozzászólásodat!

A hajszálak pont úgy cserélődnek, mint az idegrendszer bizonyos részeit leszámítva a tested valamennyi sejtje.

A hajhullás éppen ezért normális folyamat, amennyiben a veszteség nem haladja meg az 50-60 szálat, ha mosás után közepes sűrűségű fésűvel egy fehér papír fölött két percig fésülöd a hajadat.

Ez az az érték, amit a szervezet még képes zökkenőmentesen kompenzálni.

Amennyiben ritkulást tapasztalsz, a jó öreg számolgatós módszerrel ellenőrizd egy-két héten keresztül, hogy hány szál vesz érzékeny búcsút a fejedtől.

A hajhullás oka anyagcsere-problémától kezdve hormonális zavaron át egészen a különféle gyulladásokig sokféle lehet, a leggyakoribb kiváltója mégis a tápanyaghiány, illetve a stressz.

Fordíts nagyobb figyelmet a kiegyensúlyozott táplálkozás keretein belül a fehérjebevitelre (hús, tojás, tej és tejtermékek), s bátran fontold meg a hajszépítő étrend-kiegészítők kipróbálását, ha szükséges!

Az egyensúly helyreállításához emellett legalább napi 7 óra alvás is kell.

Fókuszban

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba