Sérültek a tincseid? 5 lépés amivel hamar helyrehozhatod

Kovács Andrea
Írta: ,
Sérültek a tincseid? 5 lépés amivel hamar helyrehozhatod

Kép forrása: unsplash

Sajnos egy-egy rosszul sikerült festés vagy néhány meggondolatlan változtatás is könnyen eredményezheti azt, hogy a frizurád túlságosan megviseltté válik. A sérült szálak nem csak látványban problémásak: durva tapintásúak, kezelhetetlenek és egyértelműen zavaróak. Ideje, hogy tegyél ellenük!

Vágass új frizurát Kép forrása: hercampus.com

Valószínűleg rettegsz az ollótól, de sajnos egy bizonyos sérülési szint fölött már nincs az a hidratálás, praktika, ami segít. Igaz, ha tudsz pénzt invesztálni néhány újjáépítő kezelésbe, akkor érdemes egy próbát tenned velük, de sok esetben a fodrászod is azt fogja javasolni, hogy inkább vágjatok néhány centit a frizurádból. Sokan megpróbálnak ennek a ténynek ellenállni, de még mindig sokkal-sokkal látványosabb egy rövidebb fazon, mint a hosszú, de jól láthatóan nagyon megviselt, megritkult és durva tapintású hajkorona.

Mivel a csodaszép félhosszú és rövid fazonok egyaránt divatosak, egész biztosan találsz olyan frizurát, ami tökéletesen áll. Ezután már nincs más dolgod, mint szinten tartani az elért állapotot, és kitartóan növeszteni az egészséges hajszálaidat!

Ha megkíméled a frizurádat a hajformázóktól, az már egy hatalmas lépés, de még messze nem elég: neked az átlagosan sokkal mélyebben és alaposabban kell hidratálnod a hajszálaidat. Alapvető, hogy minden egyes hajmosás után használj balzsamot, de ha az újjáépítés a cél, akkor hetente kétszer le kell cserélned ezt a terméket hajpakolásra.

A legjobb, ha a hétre eső két-három hajmosást így építed fel: egy alkalommal mosás után használj balzsamot, egy alkalommal rövid idő alatt ható hajpakolást, hétvégén pedig (amikor ráérsz reggel hajat mosni) egész éjszakára tegyél fel egy mélyhidratáló, lehetőleg olajos pakolást. Nagyon lényeges, hogy öblítést nem igénylő termékeket, hajvégápolókat is használj!

Fókuszban

5 dolog, amit tenned kell, amikor hurutosan köhögsz

Hogyan „kozmetikázzuk” meg egyedül a kutyusunkat? 5 lépéses útmutató