Sérült a hajad? 5 egyszerű lépés amivel gyorsan helyrehozhatod

Szabó Erzsébet
Írta: ,
Sérült a hajad? 5 egyszerű lépés amivel gyorsan helyrehozhatod

Kép forrása: unsplash

Sajnos egy-egy rosszul sikerült festés vagy néhány meggondolatlan változtatás is könnyen eredményezheti azt, hogy a frizurád túlságosan megviseltté válik. A sérült szálak nem csak látványban problémásak: durva tapintásúak, kezelhetetlenek és egyértelműen zavaróak. Ideje, hogy tegyél ellenük!

Az egészséges frizurán nem feltétlenül hagynak nyomot a rossz szokások – legalábbis rövidtávon semmiképpen –, de a sérült frizura esetében minden helytelen rutin számít. Ilyen pl. az, ha mindig szorosan összegumizod a hajadat, vagy benn hagyod a csatokat, amikor a tűző napon sétálsz, szaunába mész. Árt a hajszálaidnak az is, ha túl durván bontod ki a gubancokat, vagy ha dörzsölöd hajmosás után, nem pedig óvatosan itatod fel róla a nedvességet.

Károsítod a tincseidet, amennyiben nem megfelelő termékeket használsz, hiszen ezek eltávolíthatják a természetes védőréteget, száríthatják, vagy éppen zsírossá, korpássá tehetik a fejbőrödet. És persze az is árt, ha állandóan tekergeted, tépkeded a hajvégeidet. Ezeket a rossz szokásokat próbáld kiküszöbölni!

Vágass új frizurát Kép forrása: hercampus.com

Valószínűleg rettegsz az ollótól, de sajnos egy bizonyos sérülési szint fölött már nincs az a hidratálás, praktika, ami segít. Igaz, ha tudsz pénzt invesztálni néhány újjáépítő kezelésbe, akkor érdemes egy próbát tenned velük, de sok esetben a fodrászod is azt fogja javasolni, hogy inkább vágjatok néhány centit a frizurádból.

Sokan megpróbálnak ennek a ténynek ellenállni, de még mindig sokkal-sokkal látványosabb egy rövidebb fazon, mint a hosszú, de jól láthatóan nagyon megviselt, megritkult és durva tapintású hajkorona.

Mivel a csodaszép félhosszú és rövid fazonok egyaránt divatosak, egész biztosan találsz olyan frizurát, ami tökéletesen áll. Ezután már nincs más dolgod, mint szinten tartani az elért állapotot, és kitartóan növeszteni az egészséges hajszálaidat!

Fókuszban

Bor, gasztronómia és kultúra – Ez vár Budapest Borfesztiválján

10 pontos teendő lista, amit minden szülőnek át kell futnia sulikezdés előtt

A márkás, jó minőségű sportszerekért és sportruházatért irány az Intersport!