Sérült a hajad? 5 lépés amivel gyorsan helyrehozhatod

Szabó Erzsébet
Írta: ,
Sérült a hajad? 5 lépés amivel gyorsan helyrehozhatod

Kép forrása: unsplash

Sajnos egy-egy rosszul sikerült festés vagy néhány meggondolatlan változtatás is könnyen eredményezheti azt, hogy a frizurád túlságosan megviseltté válik. A sérült szálak nem csak látványban problémásak: durva tapintásúak, kezelhetetlenek és egyértelműen zavaróak. Ideje, hogy tegyél ellenük!

Legalábbis azokat, amik forró levegővel, vagy hőhatással teszik esztétikusabbá a frizurádat. Talán ez most elképzelhetetlennek tűnik, de az igazság az, hogy minden egyes alkalommal, amikor göndöríted, hullámosítod, vagy éppen vasalod, szárítod a frizurádat, extra stressznek teszed ki a tincseidet.

Amennyiben a hajszálaid egyébként is megviseltek, ezek a szokásos rutinok a maradék nedvességet is kivonják belőlük, és a hajvégek szétválnak vagy akár egy az egyben le is törhetnek. Szóval lehet, hogy ideig-óráig nem mutat majd tökéletesen a frizurád hajformázók nélkül, de amíg nem lesz megint egészséges a hajkoronád, addig úgysem tudsz elérni igazán látványos végeredményt.

Kerüld a festést Kép forrása: milowcostblog.com

Amíg helyre nem áll a hajad állapota, egyáltalán nem szerencsés, ha rendszeresen festeted a tincseidet. Főleg nem a mindenki számára elérhető, hagyományos, „dobozos” termékekkel!

A kíméletes kezelés érdekében nagyon lényeges, hogy kerüld a szőkítést, a világosítást, hiszen ezek nagyon drasztikus beavatkozásnak számítanak – a sérült haj esetében kiemelten.

Természetesen nem kell az öt centis lenövésedet takargatnod, de az átmeneti időszakban jobban jársz a színezőkkel, illetve az allergénmentes hajfestékekkel. Utóbbiak nem sokkal drágábbak, mint a hagyományos változatok, de rengeteget elmond kíméletességükről, hogy allergiásoknak és kismamáknak készítették őket. Amennyiben a hajszínedhez közelálló árnyalatokat választod, elég lesz kéthavonta frissíttetned a színt!

Fókuszban

Ideje lenne mindenkinek áttérni! Az NKM E-számla jó a környezetnek, az ügyfélnek és most a kórháznak is

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv