5 dolog, amit senki nem mond el, mielőtt rövidre vágatod a hajadat – Pedig tudnod kéne róla

Írta: ,

Belevágnál? Biztos vagy benne? Vannak kérdéseid, amikre válaszokat akarsz, és szeretnél hallani arról a részről is, amiről senki nem beszél? Akkor éppen neked szól ez a cikk!

A hajformázás nem marad el Kép forrása: mango.com

1/5 A hajformázás nem marad el

Ha azért gondolkodsz a rövidebb frizura mellett, mert azt reméled, hogy így végre nyugdíjba, de legalábbis szabadságra küldheted a hajszárítót, a hajvasalót meg a hajsütő vasat, akkor jobb, ha még egyszer átgondolod a dolgot.

A rövid haj ugyanis a legtöbb esetben formázást igényel, és bár ez rövidebb ideig fog tartani, mint a hosszú lobonc esetében, el csak a legritkább esetekben maradhat.

A „csak hagyom, hogy megszáradjon” többé nem lesz opció, mert igazi frizura-katasztrófákhoz vezethet, és bár napi szinten elosztva lehet, hogy csak néhány perc, összességében mégis több időd tölthetsz a hajformázással, mint korábban.

Unalmas biztos nem lesz

2/5 Unalmas biztos nem lesz

Mivel úgyis mindenképpen formáznod kell, viszont nem kell erre hosszú-hosszú fél vagy egész órákat szánnod, biztosan nem fogod megunni a frizurádat.

Még az igazán rövid hajat is nagyon sokféleképpen lehet fésülni, szárítani, arról nem is beszélve, hogy a göndörítése is sokkal gyorsabb lesz, és tovább is kitart, mert a hajat nem húzza le annyira a saját súlya.

Míg lehet, hogy hosszú hajjal bizonyos frizurák elkészítéséhez hozzá sem fogsz, mert túlságosan időigényesnek tűnnek, a rövid frizurával kiélheted a kreativitásodat.

Nagyon sok pénzt fogsz elkölteni kiegészítőkre Kép forrása: taofeminino.com.br

3/5 Nagyon sok pénzt fogsz elkölteni kiegészítőkre

Na jó, ez azért nincs kőbe vésve, biztosan van, aki meg tudja állni, hogy a lovakat eleresztve vásárolni kezdjen, de a kísértés ott lesz!

Rengeteg hajpánt, csat, fejdísz és hajbavaló kínálja majd magát, amelyek mindegyike egyetlen mozdulattal fogja teljesen megváltoztatni a megjelenésedet és a frizurádat, így gyakorlatilag egy újfajta gyűjtési mániát indíthatsz el.

Ha eddig is hajlamos voltál például fülbevalókat, gyűrűket vagy nyakláncokat felhalmozni, akkor legyél készen arra, hogy ez a hóbort egy újabb szereplővel egészül majd ki.

Mindenki elmondja majd a véleményét – Akkor is, ha nem kéred Kép forrása: m.niwoshe.com

4/5 Mindenki elmondja majd a véleményét – Akkor is, ha nem kéred

„Nekem jobban tetszett a hosszú.” Oké, akkor örülök, hogy nem a te hajadat vágattam le, hanem a sajátomat.

„Én nem tudnám elképzelni, hogy levágatom a hajamat.” Akkor szerintem ne tedd.

„És nem hiányzik a hosszú?” De, igen, minden éjszaka belezokogok a kispárnámba.

Az igazság az, hogy akik rászánják magukat, valószínűleg gyorsan rájönnek, hogy ez csak haj, ha nem tetszik, visszanő, de mások kéretlen véleményét nem tudják elkerülni.

Nincs ezzel semmi baj, csak amikor huszadik alkalommal kell lefuttatni ugyanazt az értelmetlen beszélgetést, kezd majd kicsit unalmas lenni a dolog. Ja, és mindenki megkérdezi majd, hogy miért vágattad le.

Mivel nekem gyorsan nő a hajam, életem során rengetegszer volt már hosszú, meg rövid is, de erre a kérdésre a mai napig nem tudok mit válaszolni.

Csak. Amiért az ember néha egy új felsőt is vesz magának. Nem tudom. Jól esett. Ez nem elég indok?

Szorosabb kapcsolatba kerülsz a fodrászoddal Kép forrása: glamour.com

5/5 Szorosabb kapcsolatba kerülsz a fodrászoddal

Ha a rövid haj bejön, és nem döntesz rögtön úgy, hogy le is növeszted – velem személy szerint általában ez szokott lenni, de én többnyire élvezem a különböző hosszúsági szakaszokat, amikor lehet variálni a hajammal – akkor bizony nagyon gyakran látogatod majd a fodrászodat.

Hacsak nem kifejezetten a lenövesztésre rendezkedsz be, akkor az is lehet, hogy néhány hetente menned kell, mert bizony a rövid haj esetében a lenövés sokkal hamarabb meglátszik, a frizura elveszítheti a tartását, és egy kis felfrissítésre szorul.

Jó, ha ezzel előre számolsz, amikor rövid hajat tervezel.