Rövid hajad van? Praktikák, a gyönyörű tincsekért

Stumpf Bea
Írta: ,
Rövid hajad van? Praktikák, a gyönyörű tincsekért

Bár a rövid haj sok esetben praktikus – hiszen gyorsabban megszárad és könnyebb kezelni – mégis van néhány fontos szabály, amit érdemes betartanod, ha a tincseid szépségét sokáig meg szeretnéd őrizni. Lássuk, mi az, amire figyelned kell!

Szárítás Kép forrása: stealthelook.com.br

Mivel rövid a hajad, ezért lehet, hogy beleesel abba a hibába, hogy mivel gyorsan megszárad, gyakrabban megmosod, és a zuhanyból kilépve szinte már szárítod is.

Fontos azonban, hogy szárítás előtt mindig töröld át törölközővel is a hajad, majd hagyd, hogy legalább egy pár percig természetesen száradjon. A legjobb persze, ha teljesen magától szárad, de ha erre nincs időd, akkor legalább tarts be a hajszárítás és -formázás alapszabályát: Ne szárítsd túl meleg fokozaton a tincseidet, és lehetőleg hajsütővel vagy hajgöndörítővel is minél ritkábban sokkold őket!

Elsőre furcsának tűnhet, de attól függetlenül, hogy hosszú vagy rövid a hajad, a hajvégekre ugyanolyan figyelmet kell szentelned. Sőt!

Sokan azt gondolják, hogy a hosszú haj hajlamosabb a sérülésekre, ami persze bizonyos szempontból igaz is, ám egy vállig érő haj esetében például a folyamatos súrlódással is számolnod kell (mikor a hajvégeid egész nap a vállaidat sepregetik), ami gyors roncsolódáshoz vezethet!

Tipp: Ha nem akarod, hogy a hajad száraz és töredezett legyen, akkor fordíts kellő figyelmet a hidratálásra és a belső táplálásra is!