Rövid hajad van? 5 praktika a gyönyörű tincsekért

Stumpf Bea
Írta: ,
Rövid hajad van? 5 praktika a gyönyörű tincsekért

Bár a rövid haj sok esetben praktikus – hiszen gyorsabban megszárad és könnyebb kezelni – mégis van néhány fontos szabály, amit érdemes betartanod, ha a tincseid szépségét sokáig meg szeretnéd őrizni. Lássuk, mi az, amire figyelned kell!

Ne használj túl sok terméket! Kép forrása: unsplash.com

A rossz hír viszont az, hogy ha átesel a ló túloldalára, azaz túl sok terméket használsz a hajadra, azzal viszont legalább annyit ártasz, mint amennyit használsz...

Ugyan ez a hosszú hajra is igaz, de a rövidebb hajnál sokkal inkább meglátszik, ha túlzásba viszed a hajápoló vagy fixáló termékeket, hiszen ezek könnyen elnehezítik vagy sérülékenyebbé teszik a hajad.

Szárítás Kép forrása: stealthelook.com.br

Mivel rövid a hajad, ezért lehet, hogy beleesel abba a hibába, hogy mivel gyorsan megszárad, gyakrabban megmosod, és a zuhanyból kilépve szinte már szárítod is.

Fontos azonban, hogy szárítás előtt mindig töröld át törölközővel is a hajad, majd hagyd, hogy legalább egy pár percig természetesen száradjon.

A legjobb persze, ha teljesen magától szárad, de ha erre nincs időd, akkor legalább tarts be a hajszárítás és -formázás alapszabályát: Ne szárítsd túl meleg fokozaton a tincseidet, és lehetőleg hajsütővel vagy hajgöndörítővel is minél ritkábban sokkold őket!