5 tipp, hogy örökre elfelejthesd a „rossz haj napokat”

Írta: ,

Vannak napok, amikor úgy érezzük, hajunk önálló életre kel. Ilyenkor bárhogy is próbálkozunk, semmi nem segít megregulázni rendezetlen tincseinket. A reggeli rohanásban nincs időnk órákig szenvedni a hajmosással, éppen ezért egy gyors és látványos módszerre van szükségünk. A lelapult frizurától a zabolázatlan frufruig, íme néhány egyszerű módszer, mely segíthet megbirkózni szinte bármilyen frizura krízissel!

Zsíros vagy rendezetlen hajkorona Kép forrása: bloglovin.com

1/5 Zsíros vagy rendezetlen hajkorona

A kicsit zsírosabb haj egy valamihez tökéletesen alkalmas: a lófarokhoz. A frissen mosott, csúszós hajból szinte lehetetlen mutatós copfot készíteni. Akkor se keseredj el, ha kócos, rendezetlen fürtökkel ébredsz, ez ugyanis tartást és volument adhat a lófarkadnak.

Ez az örökzöld frizura nagyszerű lehet bármilyen alkalomra, hiszen kifinomult és elegáns, és a hajad helyett az arcodra tereli a figyelmet. Ha mégis kibontva hordanád, és szeretnél megszabadulni a zsíros összehatástól, próbáld ki a száraz sampont! Fújj belőle egy keveset a hajtövekre, hagyd hatni néhány percig, majd menj végig néhányszor a tincseken fésűvel! A termék felszívja az olajat, így frissnek és dúsabbnak mutatja frizurádat.


Frizura tippKülönleges lófarok infinity fonással


Makacs göndör fürtök Kép forrása: brit.co

2/5 Makacs göndör fürtök

Előfordul, hogy akárhogy is szeretnénk, képtelenek vagyunk megzabolázni göndör fürtjeinket, és nem mindig van idő rá, hogy nekiálljunk a sütővassal az órákig tartó hajformázásnak.

A makacs hajkorona azonban nagyszerű lehetőséget kínál egy szuper konty elkészítésére!

Fogd a hajad lófarokba, csavard meg, majd tekerd egy kontyba. Az eredményt rögzítsd csatokkal vagy hajgumival.

Ha rendezettebb frizurára vágysz, próbád ki a fánk kontyot! Ehhez vágd le egy régi zokni fejét, fogd össze a hajadat egy lófarokba, majd helyezd a zoknit a végéhez, és kezdd el feltekerni vele a copfodat. Amikor elérted a fejed tetejét, rendezd kontyba a tincseket, végül pedig rögzítsd a végeredményt néhány hullámcsat segítségével.


Frizura tippÍvelt, laza konty villámgyorsan


Elektrosztatikus haj Kép forrása: fruity-girl.fr

3/5 Elektrosztatikus haj

Nincs is annál idegesítőbb, mint amikor az elektrosztatikusság következtében hajunk szó szerint az égnek áll.

A problémát megelőzheted, ha hajmosáskor samponozás után mélyen tápláló pakolást vagy balzsamot teszel tincseidre. Ha reggel mégis szalmakazalszerű frizurával ébredsz, akkor a legjobb, amit tehetsz, ha egy kevés hajvégápolóval bekened a hajvégeket.

Szerezz be egy természetes sörtéjű kefét, fésülködés előtt pedig fújj egy kevés hajlakkot rá!

Ha még mindig nem úgy áll a frizurád, ahogyan szeretnéd, próbálj ki egy trendi fonatot!


Frizura tippHamisfonatos konty


Frufru krízis Kép forrása: prettydesigns.com

4/5 Frufru krízis

Bárki, aki valaha vágatott már frufrut, tudja, hogy bár ez a megoldás nagyon feldobja a frizurát, vannak időszakok, amikor legszívesebben megszabadulnánk tőle.

Nyáron a nagy melegben lelapul, máskor pedig túl rövid ahhoz, hogy a fülünk mögé tűrjük, ugyanakkor túl hosszú ahhoz, hogy csak úgy szabadon hagyjuk.

A megoldást a kiegészítők jelentik! Szerezz be néhány hullámcsatot, és készíts oldalirányba parkettafonást, vagy csavard fel a frufrudat, rögzítsd a füled mögött, és hagyd, hogy a hajad többi része lágyan ráomoljon.


Frizura tippTavaszi parkettafonásos frizura lépésről lépésre


Lelapult frizura Kép forrása: shopstyle.com

5/5 Lelapult frizura

A lelapult frizurára nem a hajsütővas jelenti a legjobb megoldást, mert gyakori használata hozzájárulhat a hajszálak elvékonyodásához.

Helyette próbáld ki a melegíthető hajcsavarókat!

A nagyobb méretű csavarókkal tartást adhatsz a hajadnak, és lágy hullámokat csempészhetsz a frizurádba. Ezek a készülékek nem roncsolják úgy a hajat, és elég 10 perc ahhoz, hogy a frizurád elkészüljön.

Szerezz be egy tupírfésűt is, így nap közben bármikor felfrissítheted lelapult fürtjeidet!


Frizura tippRomantikus randifrizura villámgyorsan