A ricinusolaj 7 szuper előnye a szépségedre, amiről kevesen tudnak

A ricinusolaj 7 szuper előnye a szépségedre, amiről kevesen tudnak

Címlap / Stílus / Test / A ricinusolaj 7 szuper előnye a szépségedre, amiről kevesen tudnak

Míg korábban csak hashajtásra használták a ricinusolajat, manapság egyre többet hallunk más felhasználási területéről is. A patikában olcsón hozzájuthatunk, és könnyen lehet, hogy kipróbálás után állandó használói leszünk.

Hajápoló

Kenjük be havonta egyszer a hajunkat ricinusolajjal. Alkalmazzuk a fejbőrünkre és végig a hajszálakra is.
Tegyük dunsztkötésbe, vagyis húzzunk fejünkre műanyag sapkát vagy tekerjük át fóliával, majd biztosítsunk a kötésnek meleget azzal, hogy egy nagy törölközőt is rácsavarunk a fejünkre.
Ha gondoljuk, akár alhatunk is ebben, de néhány órára mindenképpen megéri rajta hagyni. Hagyományos módon mossunk hajat utána, hogy eltávolítsuk az olajat a hajunkból. Nem könnyű művelet, de hatására hajunk puha, csillogó és nagyon finom tapintású, ráadásul egészségesebb lesz. 

Hajnövesztő

Ugyanez a kezelés nem csak a hajunk általános egészségét javítja, de serkenti a hajunk növekedését is.
Ha festjük a hajunkat, könnyebb megfigyelni, hogy a ricinusolaj alkalmazása után gyorsabban látszik majd a lenövésünk, mert intenzívebben nő a hajunk.
Ugyanilyen céllal használhatjuk a szempilláinkra is: ha azokat is átkenjük, akkor szintén gyorsabb növekedést tapasztalhatunk majd.

Hajhullás

Ha nem elég, hogy lassan nő a hajunk, de még hullik is, akkor szintén nyugodtan fordulhatunk a ricinusolajhoz. A kezelés változatlan, a hatás pedig garantált.

Bőrápolás

Bőrünk legtöbb elváltozására, betegségére jótékonyan hat a ricinusolaj. Gyógyítja az égéseket, kisebb vágásokat, valamint kiváló segítség, ha leégtünk a napon, a ricinusolaj segítségével ugyanis enyhül az égés okozta fájdalom és könnyebben regenerálódik a bőr.
Emellett fantasztikus kondicionáló, stimulálja a bőrünk kollagén és elasztin termelődését, ezáltal hozzájárul, hogy bőrünk feszesebb, üdébb és fiatalosabb legyen. Egyben hatékonyan lép fel a szem alatti sötét karikák ellen is.

Kézápolás

Ha szeretnénk, hogy kezünk bőre a lehető legkisebb mértékben ráncosodjon, valamint szeretnénk puha tenyeret, és finom, ápolt körmöket, akkor kezünket is néhány naponta ápoljuk ricinusolajjal.
Bőrünk szinte azonnal kisimul, feszesebbé válik, körmeink pedig szebbek, egészségesebbek lesznek, mint korábban.

Lábápolás

Kiszáradt, igénybe vett talpunkat hetente érdemes átmasszírozni ricinusolajjal. Ez a kezelés hidratálja a bőrt, puhítja a talp megkeményedett részeit, és eltünteti a túlságosan száraz részeket.
Segít a körmöknek, hogy egészségesek, repedés mentesek maradjanak, és ápolja a körömágyat is.
Emellett a ricinusolaj undeciclensav tartalma miatt hatékony gombaölő is, így ha véletlenül a lábunkon gombás fertőzések nyomaira bukkannánk, akkor bátran használjunk arra is ricinusolajat.

Masszázs

Ízületeinket könnyen megnyugtatjuk, ha ricinusolajjal masszíroztatjuk magunkat.
Nem csak bőrünknek tesz jót, de segíti a gyulladt ízületek és izmok gyógyulását is.

VIDEO Ezek a szerencsehónapjaid 2024-ben

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!